Προεδρικό διάταγμα προσθέτει τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων στους κανόνες κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας.

Η Τουρκία έχει προσθέσει πλατφόρμες συναλλαγών κρυπτονομισμάτων στη λίστα των εταιρειών που υπόκεινται στον κανονισμό για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας, σύμφωνα με προεδρικό διάταγμα.

Η Εφημερίδα της Κυβέρνησης ανακοίνωσε εχτές 1η Μαϊου, ότι η τελευταία επέκταση των κανόνων που διέπουν τις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων θα ισχύσει άμεσα και θα καλύπτει τους "παρόχους υπηρεσιών κρυπτονομισμάτων", οι οποίοι θα υπόκεινται στους ισχύοντες κανονισμούς.

Τον περασμένο μήνα, η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας απαγόρευσε  τη χρήση κρυπτονομισμάτων για πληρωμές με την αιτιολογία ότι τέτοιες συναλλαγές ήταν επικίνδυνες.

Τις επόμενες μέρες, δύο ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων με έδρα την Τουρκία διέκοψαν την λειτουργία σε δύο ξεχωριστές μεταξύ τους περιπτώσεις. Πρόκειται για το Thodex  και το Vebitcoin

 

 

Έξι ύποπτοι που συνδέονται με την περίπτωση του Thodex προφυλακίστηκαν την Παρασκευή εν αναμονή της δίκης.

Η έρευνα για το Thodex, το οποίο διαχειριζόταν καθημερινές συναλλαγές κρυπτονομισμάτων αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων, οδήγησε αρχικά σε συλλήψεις  83 ατόμων, μετά τις καταγγελίες των χρηστών του ότι δεν είχαν πρόσβαση στα κεφάλαιά τους.

Η Interpol εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Fatih Faruk Özer, ο οποίος αναζητείται από τις τουρκικές αρχές ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι διέφυγε στην Αλβανία. Αρχικά πιστευόταν ότι είχε διαφύγει στην Ταϊλάνδη.

Οι άνθρωποι στην Τουρκία προσελκύονται όλο και περισσότερο από τα κρυπτονομίσματα ως προστασία έναντι της πτώσης της αξίας της λίρας και του διψήφιου πληθωρισμού.

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.