Το Vebitcoin είναι το δεύτερο τούρκικο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων που αανέστειλε απότομα την λειτουργία του 'κλειδώνοντας' τα κεφάλαια των πελατών του.

Σε ανακοίνωση  του ανταλλακτηρίου αναφέρεται:

"Λόγω του πρόσφατου ενδιαφέροντος για τα κρυπτονομίσματα, οι συναλλαγές μας έγιναν πολύ πιο έντονες από το αναμενόμενο ... Λυπούμαστε που αυτή η κατάσταση μας έθεσε σε οικονομική δυσμενή θέση."

Το ανταλλακτήριο αναφέρει ότι ανέστειλε τις συναλλαγές ώστε να είναι σε θέση "να τιμήσει τα δικαιώματα των αιτούντων", προσθέτοντας ότι σύντομα θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση.

Αυτά καθιστά το Vebitcoin το δεύτερο τουρκικό χρηματιστήριο αυτήν την εβδομάδα που σταματάει την λειτουργία του του μετά το Thodex την Τετάρτη.

 

 

Το Vebitcoin είναι από τα μικρότερα ανταλλακτήρια της χώρας. Ο ημερίσιος όγκος συναλλαγών σε αυτό εχθές  ήταν 58.688.982 δολάρια. Για να συγκρίνουμε τα μεγέθη, να πούμε ότι ο όγκος των συναλλαγών που διεξήχθησαν στο Thodex την τελευταία ημέρα  της λειτουργίας του ήταν 585.513.644 δολάρια. Επίσης στο ανταλλακτήριο Paribu που είναι από τα μεγαλύτερα της χώρας, ο ημερίσιος όγκος συναλλαγών  βρίσκεται στα 1.169.122.282 δολάρια!

Στο Vebitcoin το 56% των συναλλαγών αφορά σε bitcoin, το 10% σε XPR και το 6% σε Stellar.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση, η υπηρεσία παρακολούθησης οικονομικών εγκλημάτων της Τουρκίας, πάγωσε  όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς που σχετίζονται με την εταιρεία, ενώ παράλληλα ξεκίνησε και η διεξαγωγή ποινικής έρευνας για την εταιρεία και τα διευθυντικά στελέχη της.

Στην Τουρκία λειτουργούν 31 ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων  μαζί με τα Thodex και Vebitcoin. Το Vebitcoin παρουσιάζεται  ως συνεργάτης της BitGo, αναφέροντας ότι "Όλα τα προϊόντα του ανταλλακτηρίου μας, το ο οποίο συνεργάζεται με την BitGo, είναι ασφαλισμένα."

Εκπρόσωπος της BitGo από την άλλη, διευκρίνισε ότι δεν είναι συνεργάτες με το ανταλλακτήριο. Επίσης διευκρίνισε ότι το ανταλλακτήριο είναι πελάτης τους και του παρέχουν υπηρεσίες μόνο για τα "hot wallets" και καλύπτουν μόνο ζημιές που έχουν προκληθεί από την ίδια την BitGo.

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.