Λίγες ώρες μετά την έναρξη έρευνας από την δικαιοσύνη, σχετικά με την διακοπή λειτουργίας του ανταλλακτηρίου Thodex και της εξαφάνισης του ιδρυτή του, η αστυνομικές αρχές συνέλαβε 62 άτομα που σχετίζονται με το ανταλλακτήριο.

Παράλληλα, διακινούνται φήμες ότι ο φυγάς Διευθύνων Σύμβουλος του ανταλλακτηρίου Fatih Faruk Özer, υπόσχεται την αποζημίωση των θυμάτων και την επιστροφή του στην Τουρκία για να αντιμετωπίσει την δικαιοσύνη.

Όπως γράψαμε εχθές  το ανταλλακτήριο με τους τουλάχιστον 400.000 πελάτες, σταμάτησε την λειτουργία του την περασμένη εβδομάδα, ενώ πολύ σύντομα υπήρξαν καταγγελίες ότι ο ιδρυτής και επικεφαλής του ανταλλακτηρίου είχε διαφύγει στην Ταϊλάνδη παίρνοντας μαζί του 2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η έρευνa των αρχών, όπως ανέφερε το πρακτορείο Anadolu, κατέληξε σε συλλήψεις 62 ατόμων σε οκτώ πόλεις συμπεριλαμβανόμενης της Κωνσταντινούπολης.

 

 

Πάντως, 16 από τους συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι ενώ το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα είχε εκδώσει εντάλματα κράτησης για συνολικά 78 υπόπτους για την φερόμενη σύνδεσή τους με το ανταλλακτήριο.

Επίσης η αστυνομία προχώρησε στην κατάσχεση ψηφιακού υλικού και εγγράφων.

Ωστόσο, σε κάλυψη του θέματος από το Bloomberg  αναφέρεται ότι ο Özer δημοσίευσε μια δήλωση από άγνωστη τοποθεσία που δείχνει την αλλαγή των σχεδίων του. Σε αυτό, ο διαβόητος ιδρυτής του δημοφιλούς χρηματιστηρίου είπε ότι θα αποζημιώσει όλους τους πελάτες.

Επιπλέον, υποσχέθηκε να επιστρέψει στην Τουρκία για να αντιμετωπίσει τη δικαιοσύνη. Όμως ο Özer απέφυγε να προσδιορίσει το πότε θα τα κάνει αυτά.

Αυτές οι δυσάρεστες ειδήσεις για τους Τούρκους επενδυτές κρυπτονομισμάτων έρχονται εν μέσω των προσπαθειών της χώρας να μειώσει την υποτιθέμενη συμμετοχή των κρυπτονομισμάτων σε παράνομες δραστηριότητες. Νωρίτερα αυτό το μήνα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε  ότι θα απαγορεύσει στους χρήστες να χρησιμοποιούν ψηφιακά νομίσματα ως μέσα πληρωμής, με έναρξη ισχύος της απαγόρευσης στις 30 Απριλίου.

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.