Ο Fatih Faruk Özer, Διευθύνων Σύμβουλος του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων Thodex κατα πάσα πιθανότητα "την έκανε" με 2 δισεκατομμύρια δολάρια από τα κεφάλαια των πελατών του. Οι αρχές διερευνούν έρευνες μετά τις καταγγελίες.

Περίπου 400.000 χρήστες του ανταλλακτηρίου δεν έχουν πλέον καμία πρόσβαση στους λογαριασμούς τους οπότε δεν μπορούν και να ανακτήσουν τα κεφάλαιά τους. Ο υπηρεσίες του ανταλλακτηρίου είναι εκτός λειτουργίας εδώ και αρκετές ημέρες, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι ο Fatih Faruk Özer έχει φύγει ήδη από την Τουρκία.

Πάντως αυτή την στιγμή στον ιστότοπο του Thodex  εμφανίζεται μονάχα ένα μακροσκελές καθησυχαστικό μήνυμα που μεταξύ άλλων αναφέρει ότι η λειτουργία της πλατφόρμας του Thodex έχει ανασταλεί προσωρινά, ενώ η φυγή του Fatih Faruk Özer, για την οποία δηλώνεται ότι έγινε στις 19 Απριλίου, παρουσιάζεται ως ταξίδι απαραίτητο για την επαφή του με ξένους επενδυτές.

Οι χρήστες του ανταλλακτηρίου βέβαια δεν καθησυχάζονται από τέτοιες ανακοινώσεις όσο δεν έχουν πρόσβαση στα χρήματά τους και οι μέρες περνάνε.

 

 

Εν τω μεταξύ, έχουν αρχίσει να εμφανίζονται και στο twitter οι ανησυχίες των χρηστών του ανταλλακτηρίου:

Αρκετοί χρήστες έχουν ήδη κινηθεί νομικά, με τον Oguz Evren Kilic, ο οποίος εκπροσωπεί άγνωστο ακόμα αριθμό πελατών του ανταλλακτηρίου να επιβεβαιώνει ότι "κατατέθηκε αγωγή την Τετάρτη".

Σύμφωνα με πληροφορίες, την υπόθεση ανέλαβε εισαγγελέας στην Κωνσταντινούπολη, ο οποίος ξεκίνησε ήδη σχετική έρευνα.

Σύμφωνα τώρα με άλλες πληροφορίες, ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος του Thodex’s έφυγε στην Ταϊλάνδη παίρνοντας μαζί του περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Να σημειώσουμε, ότι οι αρχές της Τουρκίας, όπως έχουμε γράψει, έχουν λάβει μέτρα κατά της χρήσης κρυπτονομισμάτων ως μέσο πληρωμών για αγορές αγαθών, με ημερομηνία έναρξης ισχύος του μέτρου την 30η Απριλίου.

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.