Κερδίζοντας μερίδια από την αγορά του χρυσού και καθώς και ευρεία υιοθέτηση από τους θεσμικούς και μεγάλους εταιρικούς επενδυτές, η τιμή του bitcoin θα μπορούσε να διευρυνθεί μέχρι τα 400.000 δολάρια, σύμφωνα με τους στρατηγικούς αναλυτές του Bloomberg.

Σε έκθεση για τον βασιλιά των κρυπτονομισμάτων, αναφέρεται ότι το bitcoin (BTC) αντικαθιστά τοn "παλιό καλό χρυσό" περισσότερο "απότομα παρά σταδιακά".

Θα φτάσει τα 400.000 δολάρια το bitcoin;

Στην πρόσφατη μηνιαία έκθεση  για την απόδοση του bitcoin, οι αναλυτές του Bloomberg, υπό την ηγεσία του στρατηγικού αναλυτή προϊόντων Mike McGlone, υπογραμμίζεται η τιμή των 50.000 δολαρίων σαν το κατώτερο σημείο στήριξης του ψηφιακού στοιχείου.

Παρά το γεγονός ότι το ποσό των 60.000 δολαρίων αναγνωρίζεται σαν το σημείο αντίστασης στον δρόμο για την κορυφή, πιστεύουν ότι στην πραγματικότητα αυτό "διαβρώνεται" λόγω της μαζικής υιοθέτησης από μεγαθήρια όπως η Morgan Stanley , η Goldman Sachs, η Tesla , και πολλά άλλα.

 

 

Η έκθεση σηματοδοτεί την είσοδο αυτών των ονομάτων ως τον "ακρογωνιαίο λίθο" της μαζικής υιοθέτησης η οποία "φαίνεται ότι θα επιταχυνθεί" και θα "στηρίξει την τιμή της για προβλέψιμο μέλλον."

Συμπληρωματικά, η έγκριση αρκετών Διαπραγματεύσιμων Αμοιβαίων Κεφαλαίων Bitcoin (bitcoin ETFs) στον Καναδά, την Βραζιλία  και σε άλλες χώρες, τελικά θα ασκήσει πίεση και στους φορείς των ΗΠΑ, ώστε να ακολουθήσουν και να εγκρίνουν αντίστοιχα ETF. Αυτή θα είναι μια εξέλιξη ορόσημο για μια ακόμα "έντονα ανοδική περίοδο".

Αναφερόμενος στα "προηγούμενα μοτίβα", ο αναλυτής προβλέπει μια σημαντική αύξηση της τιμής προ των πυλών.

"Οι δείκτες που συνήθως υποδηλώνουν έντονες ετήσιες ανοδικές περιόδους, δηλαδή η χαμηλή μεταβλητότητα και ο υποδιπλασιασμός (halving) βρίσκονται σε ευνοϊκή ευθυγράμμιση. Το γραφήμά μας μας απεικονίζει το bitcoin σε παρόμοιο περιβάλλον με τα κέρδη το 2013 να είναι στο 55x περίπου και στο 15x το 2017."

Εάν το περιουσιακό στοιχείο μιμηθεί ακόμη και την πιο μέτρια αύξηση των τιμών, η αξία του θα μπορούσε να προσεγγίσει τα 400.000 δολάρια, με βάση την "παλινδρόμηση από το υψηλό του 2011."

Εάν το bitcoin φτάσει σε τόσο υψηλό επίπεδο τιμών, η κεφαλαιοποίησή του θα υπερβεί τα 7 τρισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό θα κάνει το bitcoin 3 φορές πολυτιμότερο από την Apple και θα καλύψει το κενό που έχει με το ανώτατο όριο (market cap) της αγοράς του χρυσού.

To bitcoin σε πορεία αντικατάστασης του χρυσού

Αναφερόμενοι στο πολύτιμο μέταλλο, οι αναλυτές επαναλαμβάνουν  προηγούμενες προβλέψεις για ετοιμότητα του ψηφιακού στοιχείου να αναλάβει την θέση του. Παρά το γεγονός ότι οι αναλυτές δεν συνδέουν απαραίτητα ένα τέτοιο σενάριο με αντίστοιχη καθοδική πορεία της αγοράς του χρυσού, καθώς η τιμή του απολαμβάνει σημείου στήριξης στα 1.700 δολάρια ανά ουγγιά, σημειώνουν ότι "οι περισσότεροι δείκτες φανερώνουν μια παγκόσμια τάση που ευνοεί το ψηφιακό νόμισμα ως αποθεματικό περιουσιακό στοιχείο."

Σε παρόμοια συμπεράσματα καταλήγει και η JPMorgan Chase & Co σχετικά με το ζευγάρι bitrcoin - χρυσού, πως το κρυπτονόμισμα έχει ήδη ξεκινήσει "να τρώει" σημαντικά μερίδια της αγοράς του χρυσού.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.