Ένα ακόμη Bitcoin ETF* θα δει το φως της ημέρας αυτήν τη φορά στη Βραζιλία, καθώς η τοπική Ρυθμιστική Αρχή Κινητών Αξιών ενέκρινε την σχετική αίτηση της QR Capital.

Φαίνεται ότι το 2021 θα είναι χρονιά εγκρίσεων κυκλοφορίας Αμοιβαίων Κεφαλαίων bitcoin, καθώς θα έχουμε ένα ακόμη χρηματιστήριο που θα παρακολουθεί την απόδοση του κορυφαίου κρυπτονομίσματος, αυτή τη φορά στη Βραζιλία. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (CVM) της χώρας έχει δώσει την έγκρισή της στην σχετική αίτηση της QR Capital και το προϊόν QBTC11 θα κυκλοφορήσει "ζωντανά" στο χρηματιστήριο του Σάο Πάολο.

Με έδρα το Ρίο ντε Τζανέιρο, η QR Capital περιγράφεται ως ο "μεγαλύτερος διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων κρυπτονομισμάτων" στη Λατινική Αμερική. Η εταιρεία που μπήκε στον χορό της αυξανόμενης τάση υποβολής αιτήσεων για bitcoin ETF ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι ο ελεγκτικός μηχανισμός της άναψε το πράσινο φως.

Η δημοσίευση στο Twitter αναφέρει ότι το Διαπραγματεύσιμο Αμοιβαίο Κεφάλαιο θα διαπραγματεύεται δια ζώσης στο περίφημο χρηματιστήριο του Σάο Πάολο - Θα έχει το διακριτό B3 S.A. (B3) κάτω από το τετράγωνο QBTC11.

Άραγε θα ακολουθήσει την απόδοση των Συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης BTC που διαπραγματεύονται και διαχειρίζονται τα Chicago Mercantile Exchange (CME) και CME CF Bitcoin Reference Rate;

Η QR Capital δήλωσε ότι η έναρξη διαπραγμάτευσης του πρώτου Αμοιβαίου Κεφαλαίου bitcoin στη Λατινική Αμερική θα επιτρέψει στους ντόπιους να έχουν αμεσότερη και ευκολότερη έκθεση στο κύριο κρυπτονόμισμα χωρίς να ανησυχούν για την αποθήκευση και τη διαχείριση των περιουσιακών τους στοιχείων.

Είναι ενδιαφέρον ότι η εταιρεία πετάει την μπάλα στις ΗΠΑ, όπου η SEC έχει απορρίψει μέχρι τώρα όλες τις αιτήσεις κυκλοφορίας bitcoin ETF. Ωστόσο, η QR Capital πιστεύει ότι "η έγκριση του QBTC11 μπορεί να επιταχύνει την κυκλοφορία ενός παρόμοιου προϊόντος στις Ηνωμένες Πολιτείες".

Ο Καναδάς οδηγεί το δρόμο στην Βόρεια Αμερική

Η δημοσίευση αυτή έρχεται αμέσως μετά τις πρόσφατες εγκρίσεις Bitcoin ETF στον Καναδά. H Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς του Οντάριο (OSC) έδωσε έγκριση στo BTCC - το προϊόν BTC ETF που ξεκίνησε η Purpose Investments.

Η πρωτοβουλία αυτή είχε τεράστια επιτυχία τον πρώτο μήνα μετά την κυκλοφορία της. Η Purpose Investments ανακοίνωσε χθες ότι το bitcoin ETF έχει ξεπεράσει το 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση, ακριβώς στην επέτειο του ενός μηνός. Σύμφωνα με την εταιρεία, αυτό το ορόσημο δίνει την αύξηση της «εμπιστοσύνης των επενδυτών στην καινοτομία μας και στη ζήτηση για αυτήν την αναπτυσσόμενη κατηγορία περιουσιακών στοιχείων».

Λίγο μετά το προϊόν της Purpose, ο ρυθμιστής κινητών αξιών της χώρας ενέκρινε ένα άλλο bitcoin ETF. H Galaxy Digital και h CI Global Asset Management βρίσκονται πίσω από το CI Galaxy Bitcoin ETF (BTCX), το οποίο κυκλοφόρησε στις αρχές Μαρτίου στο Χρηματιστήριο του Τορόντο (TSX).


*ETF: Διαπραγματεύσιμο Αμοιβαίο Κεφάλαιο

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.