Η Goldman Sachs ανακοίνωσε ότι σύντομα θα προσφέρει την δυνατότητα επενδύσεων στο bitcoin στους οικονομικά εύρωστους πελάτες της, δίνοντάς τους την δυνατότητα να επιλέξουν από ένα πακέτο επιλογών που θα περιλαμβάνει από την δυνατότητα απευθείας επένδυσης στο κρυπτονόμισμα έως την χρήση άλλων νέων ή και παραδοσιακών επενδυτικών προϊόντων που θα είναι συνδεδεμένα με τον έναν ή τον άλλο τρόπο με το εμβληματικό νόμισμα.

Η Goldman Sachs είναι η δεύτερη τράπεζα αυτού του μεγέθους που θα προσφέρει στους εύρωστους πελάτες της πρόσβαση σε επενδύσεις σε bitcoin. Όλα αυτά βρισκόντουσαν υπό συζήτηση εδώ και αρκετό καιρό, αλλά πλέον επιβεβαιώθηκαν σύμφωνα με αναφορές του Goldman Sachs

H Mary Rich, η οποία μέχρι πρόσφατα κατείχε τον τίτλο της παγκοσμίου επικεφαλής του τμήματος ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων του τμήματος διαχείρισης ιδιωτικού πλούτου, εξήγησε ότι η τράπεζα πρόκειται να ξεκινήσει τη προσφορά επενδυτικών λύσεων σε bitcoin το δεύτερο τετράμηνο.

"Εργαζόμαστε στενά με άλλες ομάδες στην εταιρεία στην εξερεύνηση μεθόδων προσφοράς της προσήκουσας πρόσβασης στον χώρο για τους εύρωστους πελάτες μας, κάτι που πρόκειται να ολοκληρωθεί πολύ σύντομα"

Η Rich τόνισε ότι η Goldman Sachs θέλει να προσφέρει στους πελάτες της ένα πλήρες πακέτο επενδυτικών επιλογών στο bitcoin. "Είτε θα είναι μέσω άμεσης πρόσβασης σε bitcoin, είτε μέσω άλλων επενδυτικών προϊόντων."

"Υπάρχει ένα πλήθος πελατών μας που βλέπουν αυτό το στοιχείο σαν εξασφάλιση έναντι του πληθωρισμού, κάτι που φάνηκε καθαρά τον περασμένο χρόνο. Υπάρχει ακόμα ένα άλλο πλήθος των πελατών μας που βλέπει όλα αυτά σαν την αυγή ενός νέου ίντερνετ και θέλει με κάποιον τρόπο να βρει τρόπους να συμμετάσχει σε αυτό"

Νωρίτερα, η Morgan Stanley είχε ανακοινώσει ότι θα αρχίσει να προσφέρει επίσης στους εύρωστους πελάτες της επενδυτικές επιλογές σε bitcoin μέσω τριών επενδυτικών κεφαλαίων, κόβοντας πρώτη το νήμα. Εκτός από τις "μεγάλες" Goldman Sachs και Morgan Stanley, υπάρχουν και άλλες τράπεζες που ετοιμάζονται να μπουν στον χορό. Η Goldman Sachs πάντως θα ξεκινήσει με πελάτες που διαθέτουν τουλάχιστον ...το μη ευκαταφρόνητο ποσό, των 25 εκατομμυρίων δολαρίων διαθέσιμα για/σε επενδύσεις.

Σύμφωνα με την Rich, η Goldman Sachs θα κινηθεί όπως περίπου σχεδιάζει και η Morgan Stanley. Επίσης σημείωσε ότι παρά το ότι βρισκόμαστε ακόμα στα αρχικά στάδια διαμόρφωσης αυτού του χώρου, και κανείς δεν ξέρει πως ακριβώς θα καταλήξει, σίγουρα η Goldman Sachs θα είναι κομμάτι αυτού στο μέλλον.

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.