Το bitcoin έχει την δυνατότητα να φτάσει μέχρι και στα 400.000 δολάρια μέσα στο το 2021 και να καθιερωθεί ως ασφαλές παγκόσμιο αποθεματικό έναντι του πληθωρισμού, σύμφωνα με τον αναλυτή του Bloomberg Mike McGlone.  Η ώθηση που θα δοθεί από την "θεσμική" υιοθέτηση των Διαπραγματεύσιμων Αμοιβαίων Κεφαλαίων Bitcoin (ETF), μπορεί να μεταφραστεί σε δραματική αύξηση του όγκου.

O Mike McGlone, δημοσίευσε πρόσφατα ένα γράφημα που δείχνει τη μέση ετήσια τιμή BTC / USD και το Bitcoin Liquid Index.

Όπως φαίνεται στο γράφημα, η αξία του bitcoin θα μπορούσε να φτάσει παραπάνω από τα 400.000 δολάρια εντός του 2021, λαμβάνοντας ως μέτρο την συμπεριφορά των τιμών κατά το παρελθόν. Το bitcoin μεταλλάσσεται από κερδοσκοπικό όχημα σε αποθετήριο αξίας, καθώς οι επενδυτές αρχίζουν να το προσθέτουν στα χαρτοφυλάκια τους. Το "θεσμικό" ενδιαφέρον για το bitcoin θα μπορούσε να σηματοδοτήσει το "άλμα ωρίμανσής" του, σύμφωνα με τον McGlone.

"Έχει μπει λοιπόν στον δρόμο για να γίνει παγκόσμιο ψηφιακό αποθεματικό περιουσιακό στοιχείο, ένα άλμα ωρίμανσης το 2021 μπορεί να μετατρέψει το bitcoin σε ασφαλές περιουσιακό στοιχείο, κατά την άποψή μας."

Αρκετές επενδυτικές εταιρείες πιέζουν την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC - Securities and Exchange Commission) για την έγκριση των Διαπραγματεύσιμων Αμοιβαίων Κεφαλαίων Bitcoin (ETF) που προτείνουν. Αρκετοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι ένα bitcoin ETF στις Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσε να μειώσει την εγγενή αστάθεια του bitcoin, ενώ ταυτόχρονα θα έδινε στην αγοραία αξία του κρυπτονομίσματος μια σημαντική ώθηση.

Όλα τα διαπραγματευόμενα κεφάλαια απαιτούν από τις επενδυτικές εταιρείες να προστατεύσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία. Έτσι εταιρείες όπως οι Goldman Sachs, VanEck, και Fidelity θα μπορούσαν να συγκεντρώσουν bitcoin ως εξασφάλιση, κίνηση που θα οδηγούσε σε μαζικές αγορές bitcoin.

O οικονομικός αναλυτής Lark Davis  πιστεύει ότι ένα bitcoin ETF θα μπορούσε να εκτοξεύσει την αξία, όπως έγινε και με το πρώτο ETF Χρυσού το 2003.

Ενώ η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, μέχρι τώρα έχει απορρίψει όλες τις αιτήσεις έγκρισης Αμοιβαίου Κεφαλαίου Bitcoin, με την πρόταση της VanEck φαίνεται κάτι να αλλάζει. Η εν λόγω πρόταση αναγνωρίστηκε πρόσφατα από τον ρυθμιστικό φορέα και δημοσιεύθηκε στον επίσημο ιστότοπό της. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει περιορισμένο χρονικό διάστημα για να εγκρίνει, να αρνηθεί ή να επεκτείνει την πρόταση για περαιτέρω αναθεώρηση.

Τα πράγματα όμως δεν έχουν μόνο την φωτεινή τους πλευρά... Έχουν και την σκοτεινή. Ενώ τα μεγάλα επενδυτικά ιδρύματα και σχήματα "αγκαλιάζουν" το bitcoin, στην γωνία καραδοκούν οι κυβερνήσεις και οι κεντρικές τράπεζες. Πρόσφατα ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Ray Dalio κοινοποίησε τις ανησυχίες του για πιθανή απαγόρευση του bitcoin. Σε πρόσφατη συνέντευξή του, όπως αναφέρθηκε  σε προηγούμενο κείμενό μας, οι κυβερνήσεις θα μπορούσαν να εφαρμόσουν αυστηρούς κανονισμούς για τα κρυπτονομίσματα καθώς τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία καθιερώνονται όλο και περισσότερο.

Οι κεντρικές τράπεζες είναι εν γένει "αυτόνομα" χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, με ισχυρή όμως επιρροή στην κυβέρνηση ...και τούμπαλιν. Ο Dalio λοιπόν πιστεύει ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα μπορούσε να ρυθμίσει τα κρυπτονομίσματα με τον ίδιο τρόπο που έκανε και με τον χρυσό το 1934, με τον νόμο για τα αποθεματικά χρυσού, που εφαρμόστηκε για την "προστασία του νομισματικού συστήματος των ΗΠΑ".

Ο Dalio δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα σχέδια  της Ινδικής κυβέρνησης να θέσει εκτός νόμου την ανταλλαγή, την διαπραγμάτευση και την κατοχή κρυπτονομισμάτων, όπως επίσης και να "μπλοκάρει" τις IP των ανταλλακτηρίων. Όπως είπε  στο Yahoo Finance:

"Κάθε χώρα διατηρεί το μονοπώλιό της στον έλεγχο της προσφοράς και της ζήτησης. Δεν θέλουν άλλα χρήματα να λειτουργούν ή να βρίσκονται υπό διαπραγμάτευση επειδή τα πράγματα μπορούν να ξεφύγουν από τον έλεγχο.

[…] Νομίζω, λοιπόν, ότι είναι πολύ πιθανό να το έχουμε αυτό υπό ορισμένες προϋποθέσεις, όπως ήταν παράνομος ο χρυσός. Και βλέπουμε ότι το ερώτημα αυτό προκύπτει σήμερα στην Ινδία".

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.