Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ινδία προτίθεται να εισαγάγει ένα νομοσχέδιο που θα ποινικοποιεί την εμπορία, την κατοχή και την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος εξοικειωμένος με το θέμα, λέει ότι η πρόταση επιδιώκει να επιβάλει πρόστιμο σε οποιονδήποτε εκδίδει, κατέχει, διαπραγματεύεται και μεταβιβάζει κρυπτονομικά στοιχεία.

Το νομοσχέδιο θα δίνει στους κατόχους κρυπτονομισμάτων περιθώριο έξι μηνών για να πουλήσουν τα ψηφιακά περιουσιακά τους στοιχεία. Μετά την περίοδο χάριτος, οι κάτοχοι κρυπτονομισμάτων θα αντιμετωπίσουν κυρώσεις.

Σύμφωνα με το Reuters, οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι είναι αισιόδοξοι ότι το νομοσχέδιο θα εγκριθεί καθώς ο Πρωθυπουργός Νάρεντα Μόντι και οι κοινοβουλευτικοί σύμμαχοί του ελέγχουν το κοινοβούλιο.

Η έκθεση προσθέτει ότι το νομοσχέδιο θα απαγορεύει μόνο την ιδιωτική χρήση ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, ενώ η εκμετάλλευση του blockchain, η τεχνολογία που τροφοδοτεί τα κρυπτονομίσματα, θα εξακολουθείσει να είναι νόμιμη. Η πηγή ανέφερε επίσης ότι η κυβέρνηση θα ακολουθήσει μια «βαθμονομημένη» προσέγγιση για την επιβολή κυρώσεων σε εκείνους που δεν θα εκκαθαρίσουν τα ψηφιακά περιουσιακά τους στοιχεία εντός της εξαμήνου.

Τα τελευταία 'χαμπέρια' από την Ινδία φαίνεται να έρχεται σε αντίθεση με τις δηλώσεις της υπουργού Οικονομικών Nirmala Sitharaman που ανέφερε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι η χώρα προτίθεται να δημιουργήσει ένα ρυθμιστικό πλαίσιο όπου θα μπορεί να δοκιμαστεί η τεχνολογία που υποστηρίζει τα κρυπτονομίσματα. Σημείωσε επίσης ότι η Ινδία προσπαθεί ακόμη και να δημιουργήσει ένα παράθυρο που θα επέτρεπε τον πειραματισμό πάνω στην χρήση κρυπτονομισμάτων. Φαίνεται ότι κάπου στην πορεία το πράγμα πήρε... άλλον δρόμο.

Τέλος πάντων, εάν το προαναφερθέν νομοσχέδιο εγκριθεί, εκτός του ότι "θα κλάψουνε μανούλες", η Ινδία θα καταστεί ο μοναδικός ασιατικός γίγαντας που θα απαγορεύει τα ιδιωτικά κρυπτονομίσματα αντί να ρυθμίζει τον σχετικό κλάδο.

Περιμένουμε με έντονο ενδιαφέρον τις εξελίξεις που θα φέρουν τα παραπάνω σε εκείνη την πλευρά του πλανήτη...

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.