Η εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων του Elon Musk, Tesla, άρχισε να δέχεται πληρωμές σε bitcoin. Ο Musk, ο οποίος πλέον κατέχει τον τίτλο Technoking of Tesla, επιβεβαίωσε ότι όλα τα "bitcoin που πληρώθηκαν στην Tesla θα διατηρηθούν ως bitcoin, δεν θα μετατραπούν σε νόμισμα fiat".

Η Tesla πλέον δέχεται και επίσημα bitcoin

Η Tesla άρχισε να δέχεται πληρωμές σε bitcoin. Ο Elon Musk, ο οποίος άλλαξε πρόσφατα τον τίτλο του από αυτόν του CEO της Tesla σε Technoking of Tesla, ανακοίνωσε μέσω του Twitter την Τετάρτη το πρωί, "Τώρα μπορείτε να αγοράσετε ένα Tesla με bitcoin." Η επιλογή πληρωμής bitcoin έχει επίσης προστεθεί στον ιστότοπο της Tesla μαζί με μια σελίδα που εξηγεί πώς μπορεί να πληρώσει κανείς με το κρυπτονόμισμα.

Ο Musk πρόσθεσε στο Twitter ότι η δυνατότητα "pay by bitcoin" θα είναι διαθέσιμη σε περιοχές εκτός των ΗΠΑ "αργότερα φέτος". Επιπλέον, ο Tesla Technoking επιβεβαίωσε ότι "Τα bitcoin που καταβάλλονται στην Tesla θα διατηρηθούν ως bitcoin, δεν θα μετατραπούν σε νόμισμα fiat», σημειώνοντας ότι η εταιρεία του "χρησιμοποιεί μόνο λογισμικό ανοιχτού κώδικα και χειρίζεται άμεσα τις συναλλαγές bitcoin".Μια σελίδα σχετική με την πληρωμή με bitcoin έχει προστεθεί στον ιστότοπο της Tesla, όπου αναφέρεται ότι "Το bitcoin είναι το μόνο κρυπτονομίσματα που δέχεται η Tesla". Όσον αφορά τον τρόπο πληρωμής με BTC, οι λεπτομέρειες της σελίδας:

"Ξεκινήστε την πληρωμή από το πορτοφόλι σας bitcoin. Μπορείτε είτε να σαρώσετε τον κωδικό QR είτε να αντιγράψετε και να επικολλήσετε τη διεύθυνση bitcoin και το ακριβές ποσό bitcoin στο πορτοφόλι σας."

Όσον αφορά το χρονικό διάστημα που απαιτείται για την επεξεργασία μιας πληρωμής bitcoin, αναφέρεται: "Μόλις στείλετε το bitcoin από το πορτοφόλι σας, η σελίδα θα ανανεωθεί μέσα σε ένα λεπτό… Θα σας στείλουμε μια επιβεβαίωση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μόλις ληφθεί η πληρωμή. Αυτό μπορεί να χρειαστεί έως και έξι ώρες για την επεξεργασία."

Η Tesla αποκάλυψε για πρώτη φορά τα σχέδιά της για αποδοχή πληρωμών bitcoin σε μια κατάθεση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) τον περασμένο μήνα, όταν ενημέρωσε επίσης τη ρυθμιστική αρχή ότι είχε αγοράσει bitcoin αξίας 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.