Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Galaxy Digital Mike Novogratz, λέει για το dogecoin ότι είναι "το τιμιότερο shitcoin", ενώ πιστεύει ότι σηματοδοτεί την αμφισβήτηση του καθεστηκυίας τάξης (status quo) από τους νέους.

Λέει πρόκειται για αποθετήριο αξίας χρησιμοποιούμενο κυρίως από νέους οι οποίοι θέλουν να "υψώσουν λιγάκι το μεσαίο τους δάχτυλο προς το σύστημα".

Το DOGE ξεκίνησε την φρενήρη του ανοδική πορεία τους τελευταίους μήνες και έφτασε από τα 0,002 δολάρια σε λόγο χρόνο στα 0,65 δολάρια περίπου. Πολλοί νέοι στοιχημάτισαν στο εν πολλοίς χειραγωγούμενο νόμισμα και κέρδισαν απίστευτα ποσά. Αρκετοί άλλοι απλά τα κατείχαν και είδαν τους κουμπαράδες τους να γεμίζουν χωρίς αυτοί να κάνουν τίποτα. Βέβαια θα πει κανείς ...ότι τα κατείχαν, ενώ άλλοι όχι.

Απίστευτη ώθηση σε όλη αυτή την φρενίτιδα βέβαια έχει δώσει και ο Elon Musk, με τα σχετικά του τουιταρίσματα να ρίχνουν κάθε φορά και μια "κλωτσιά" προς τα πάνω, στην τιμή του νομίσματος.

Πριν λίγες ημέρες ο Elon Musk αυτο-χρίστηκε "Dogfather"!

Αυτή η νέα αναφορά του, κατάφερε να καλύψει την αποτυχία μιας προηγούμενης προσπάθειας περαιτέρω βεβιασμένης ανόδου της τιμής του dogecoin, κατά την διάρκεια της "εθνικής μέρας κάνναβης".

Εμείς απλά περιμένουμε να δούμε πότε η τιμή του DOGE θα ξεπεράσει την τιμή ορόσημο του ενός δολαρίου.

 

 

Ας επιστρέψουμε όμως στον Mike Novogratz, ο οποίος σε συνέντευξή του στο Squawk Box https://twitter.com/SquawkCNBC του CNBC προειδοποιεί τον κόσμο να "ακούσει τί έχει να πεί το dogecoin",καθώς παραλληλίζει την περίπτωση του σκυλονομίσματος με εκείνη της GameStop.

"Υπάρχει ένας μηδενιστικός ενθουσιασμός μέσα σε αυτό ... είναι ξεκάθαρο."

Μένει να δούμε τι συνέχεια θα υπάρξει. Θα παραμείνει ένας νεανικός επαναστατικός "χαβαλές" που σταδιακά θα γίνει επανάσταση ή θα εκφυλιστεί σε απλό χαβαλέ - μόδα, μια ευκαιρία πλουτισμού κάποιων, ένας λόγος στεναχώριας κάποιων άλλων που ...δεν πρόλαβαν και που σύντομα θα ξεχαστεί. Άλλωστε οι γενιές αλλάζουν, και τα νεανικά τους σύμβολα τις περισσότερες φορές ξεθωριάζουν μαζί τους
.

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.