Οι Block και Blockstream θα χρησιμοποιήσουν ηλιακά πάνελ και άλλα εξαρτήματα κατασκευασμένα από την Tesla, για την εξόρυξη bitcoin.


Οι δύο εταιρείες που επικεντρώνονται στο bitcoin πρόκειται να χρηματοδοτήσουν την κατασκευή μιας εγκατάστασης στο Τέξας, σε μία από τις βάσεις εξόρυξης της Blockstream. Η Tesla από την μεριά της, θα παράσχει μια ηλιακή φωτοβολταϊκή γεννήτρια ισχύος 3,8 μεγαβάτ και ένα Megapack 12 μεγαβάτ για την τροφοδοσία της μονάδας.

Ο Adam Back, συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Blockstream και πρωτοπόρος στα κρυπτονομίσματα από τα πρώτα βήματα του bitcoin, ανακοίνωσε τα παραπάνω στο συνέδριο Bitcoin 2022 στο Μαϊάμι. Ο Back είναι μια προσωπικότητα με ισχυρή επιρροή στους κύκλους των κρυπτονομισμάτων, με κάποιους να λένε ότι θα μπορούσε είτε να γνωρίζει ποιός κρύβεται πίσω από τον ψευδώνυμο δημιουργό του bitcoin, Satoshi Nakamoto, είτε να πρόκειται για τον ίδιο. Από το 2014, ο Back βρίσκεται στο τιμόνι της Blockstream, βοηθώντας το κορυφαίο κρυπτονόμισμα να αναπτυχθεί δημιουργώντας την πλευρική αλυσίδα Liquid και ιδρύοντας μονάδες εξόρυξης σε όλο τον κόσμο.

Παρόμοια με την Blockstream, η Block (παλαιότερα γνωστή ως Square) τα τελευταία χρόνια έχει γίνει βασικός παίκτης στη σφαίρα του bitcoin. Η αμερικανική εταιρεία πληρωμών που διευθύνεται από τον bitcoin angel, Jack Dorsey έχει βοηθήσει στην ανάπτυξη, εξάπλωση και υιοθέτηση του bitcoin μέσω διαφόρων προσπαθειών, συμπεριλαμβανομένου ενός ανταλλακτηρίου DeFi που ονομάζεται TBD ενώ προσφέρει υποστήριξη για το εμβληματικό κρυπτονόμισμα μέσω του Cash App. Χθες, η Cash App ανακοίνωσε στο Bitcoin 2022 ότι θα υποστηρίξει πληρωμές bitcoin στο Lightning Network. Η Block ήταν επίσης από τις πρώτες μεγάλες εταιρείες που πρόσθεσαν bitcoin στον ισολογισμό της τον Οκτώβριο του 2021, λίγους μήνες προτού η Tesla ανακοινώσει ότι είχε κάνει επένδυση ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο περιουσιακό στοιχείο.

 

 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, είναι γνωστός για το ενδιαφέρον του για το bitcoin, αφού ηγήθηκε της επένδυσης bitcoin της εταιρείας του ενώ προηγουμένως είχε αποκαλύψει ότι κατέχει το ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο στο προσωπικό του χαρτοφυλάκιο κρυπτονομισμάτων. Ωστόσο, έχει εκφράσει τις ανησυχίες του για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της εξόρυξης bitcoin σε πολλές περιπτώσεις. Ο Musk προκάλεσε σοκ στην αγορά τον Μάιο του 2021 όταν ανακοίνωσε ότι η Tesla είχε σταματήσει να δέχεται πληρωμές bitcoin λόγω περιβαλλοντικών ανησυχιών, αν και η Tesla συνέχισε να διατηρεί bitcoin στον ισολογισμό της. Η τελευταία ενημέρωση υποδηλώνει τη δέσμευση του Musk να υποστηρίζει την πράσινη εξόρυξη.

Στην εκδήλωση Bitcoin 2022 που λαμβάνει χώρα στο Μαϊάμι έχει σημειωθεί κατακλυσμός σημαντικών ανακοινώσεων που σχετίζονται με το bitcoin. Εκτός από τα νέα της Tesla και της Cash App, το πρώην στέλεχος της Blockstream, Samsom Mow, ανακοίνωσε χθες ότι η Πρόσπερα, η Μαδέρα και το Μεξικό κινούνται προς την υιοθέτηση του bitcoin. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Strike, Jack Mallers, αποκάλυψε επίσης ότι η εταιρεία του έχει συνεργαστεί με το Shopify και άλλους παρόχους πληρωμών για να βοηθήσει τους πελάτες του Strike να χρησιμοποιούν bitcoin για αγορές από μεγάλους λιανοπωλητές στις Ηνωμένες Πολιτείες.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.