Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla Elon Musk δήλωσε ότι η εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων δεν θα δέχεται πλέον πληρωμή bitcoin για πληρωμή της αγοράς των οχημάτων της.

Σε ένα tweet την Τετάρτη (12 Μαΐου 2021), ο Elon Musk δήλωσε ότι η Tesla ανέστειλε την αποδοχή bitcoin για τα ηλεκτρικά της οχήματα, αναφέροντας ως λόγο την κατανάλωση ενέργειας από το δίκτυο του bitcoin.

Η Tesla ανακοίνωσε για πρώτη φορά ότι αγόρασε bitcoin αξίας 1,5 δισ. Δολαρίων τον Φεβρουάριο του 2021. Τότε η εταιρεία υπαινίχθηκε ότι θα αρχίσει να δέχεται bitcoin ως πληρωμή για τα προϊόντα της.

 

 

Αργότερα τον Μάρτιο, ο κατασκευαστής αυτοκινήτων ανακοίνωσε  ότι οι πελάτες των ΗΠΑ θα μπορούσαν να πληρώσουν για την αγορά των αυτοκινήτων Tesla με bitcoin.

Η αποδοχή του bitcoin από την Tesla προκάλεσε αρνητική κριτική από περιβαλλοντολόγους που δήλωσαν ότι η κίνηση ήταν αντίθετη με την προφανή στάση της Tesla σχετικά με τη διαχείριση των παγκόσμιων εκπομπών ρύπων.

Μετά το tweet του Musk, η τιμή του bitcoin πήρε την κατιούσα, χάνοντας 3.000 δολάρια σε λιγότερο από 15 λεπτά. Το Bitcoin διαπραγματευόταν στα 55.000 δολάρια περίπου και έπεσε κάτω από τα 52.000 δολάρια μέσα σε λίγα λεπτά μετά το tweet του Musk.

"Η Tesla δεν θα πουλήσει κανένα bitcoin και σκοπεύουμε να το χρησιμοποιήσουμε για συναλλαγές μόλις η εξόρυξη μεταβεί σε πιο βιώσιμη ενέργεια", έγραψε ο Musk, προσθέτοντας: "Εξετάζουμε επίσης άλλα κρυπτονομίσματα που χρησιμοποιούν <1% της συναλλαγής / ενέργειας του βitcoin".

Πρόσφατα σε δημοσκόπηση που διενήργησε ο ίδιος ο Elon Musk στο Twitter σχετικά με το αν η Tesla θα πρέπει να αποδεχτεί dogecoin, έδειξε ότι το 78% από τα 3,9 εκατομμύρια απαντήσεων υποστήριξε τις πληρωμές με DOGE. Όμως τελικά ίσως ούτε το dogecoin γίνει αποδεκτό για πληρωμές, καθώς για την εξόρυξη χρησιμοποιεί το ίδιο πρωτόκολλο (Power-Of-Work) με το bitcoin, το οποίο επίσης καταναλώνει ενέργεια.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.