Το Μεξικό κάλεσε τον πρώην CSO της εταιρείας Blockstream για την πιθανή υιοθέτηση του bitcoin ως επίσημου νομίσματος.


Ο Samson Mow – πρώην CSO στην Blockstream – αποκάλυψε την Πέμπτη ότι τρεις γεωγραφικές δικαιοδοσίες εξετάζουν την υιοθέτηση του bitcoin. Το Μεξικό είναι μία από αυτές και όπως αποκάλυψε ο Mow, ο Πρόεδρος της χώρας τον έχει προσκαλέσει να συζητήσουν το ενδεχόμενο.

Εξάπλωση της υιοθέτησης του bitcoin

Μιλώντας στο Bitcoin 2022 Conference, ο Mow εξήγησε πως από τότε που έφυγε από την Blockstream δουλεύει για την «κρατική υιοθέτηση του bitcoin» καθώς και για την ίδρυση μιας νέας τεχνολογικής εταιρείας bitcoin με την επωνυμία «3 Ιανουαρίου», από την ημερομηνία «γενεθλίων» του μπλοκ δημιουργίας του bitcoin.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η φήμη του προγραμματιστή εξαπλώθηκε σε μέρη όπως η Prospera - μια ιδιωτική πόλη και ειδική οικονομική ζώνη στο νησί Roatán στην Ονδούρα. Ο πρόεδρος της πόλης -Joel Bomgar- αποκάλυψε ότι στην Prospera το bitcoin χρησιμοποιείται ως νόμιμο χρήμα.

Όπως εξήγησε ο Bomgar:

«Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει φόρος υπεραξίας στο bitcoin, μπορείτε να κάνετε συναλλαγές ελεύθερα χρησιμοποιώντας bitcoin και μπορείτε να πληρώσετε τους φόρους και τα τέλη σε bitcoin εντός της επικράτειας».

Επιπλέον, η Prospera θα δώσει τη δυνατότητα σε άλλους δήμους της Ονδούρας και σε εταιρείες εκτός των ΗΠΑ, να εκδώσουν ομόλογα σε bitcoin υπό τη δικαιοδοσία της Prospera. Τα ομόλογα αυτά θα λειτουργούν με παρόμοιο τρόπο με τα ομόλογα σε bitcoin που σχεδιάζει το Ελ Σαλβαδόρ και τα οποία θα εκδοθούν επίσης σε συνεργασία με τον Samson Mow.

 

 

Η δεύτερη γεωγραφική δικαιοδοσία είναι η αυτόνομη περιοχή της Μαδέρας στην Πορτογαλία η οποία σχεδιάζει επίσης να υιοθετήσει το κρυπτονόμισμα. Ο πρόεδρος της Μαδέρας Miguel Albuquerque δήλωσε στο συνέδριο ότι πιστεύει στο μέλλον και στο bitcoin.

Αν και δεν έκανε καμία αναφορά στην καθιέρωση του bitcoin ως νόμιμο χρήμα, ο Albuquerque είπε ότι στην Μαδέρα οι bitcoiners δεν χρειάζεται να πληρώνουν φόρο κατά την αγορά ή πώληση του περιουσιακού στοιχείου. Δήλωσε επίσης ότι θα συνεχίσει να εργάζεται για τη δημιουργία ενός «φαντατικού περιβάλλοντος για το Bitcoin».

Το Μεξικό στην επικράτεια του bitcoin;

Τέλος, η γερουσιαστής Indira Kempis ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά τα σχέδια του Μεξικού για την υιοθέτηση του bitcoin. Η Kempis είχε δηλώσει τον περασμένο μήνα ότι φιλοδοξούσε να καταστήσει το κρυπτονόμισμα νόμιμο χρήμα στο Μεξικό και τη χώρα τη δεύτερη μετά το Ελ Σαλβαδόρ που προχωρά σε μια τέτοια κίνηση.

Πλέον οι πιθανότητες να πετύχει τον στόχο της φαίνεται πως έχουν αυξηθεί καθώς κατά τη διάρκεια του συνεδρίου μετέφερε την πρόσκληση του Προέδρου της χώρας στον Mow για να συζητήσουν τη δυνατότητα νομιμοποίησης του bitcoin στο Μεξικό.

Η γερουσιαστής έχει υποβάλλει νομοσχέδια για να καταστεί συνταγματικό δικαίωμα του πληθυσμού της χώρας η εκπαίδευση και η οικονομική ένταξη, ενώ προσπαθεί να τροποποιήσει τους νομισματικούς κανονισμούς για τον χρηματοπιστωτικό τομέα, διαμορφώνοντας αυτό που ο Mow συνόψισε ως «νόμος για το bitcoin».

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.