Ο επικεφαλής της Fundstrat Tom Lee παραμένει αισιόδοξος σχετικά με την ανοδική πορεία του bitcoin, παρά το γεγονός τον φόβο που διακατέχει  την αγορά μετά την αλλαγή κατεύθυνσης της Tesla και τα μηνύματα που αυτή εξέπεμψε.

Για να είμαστε ακριβείς, μίλησε στο Business Insider γιά την άνοδο της πρόβλεψής του για την τιμή του bitcoin από τα 100.000 δολάρια στα 125.000 δολάρια.

"Δεν νομίζω ότι θα κάνει τους ανθρώπους αρνητικούς στο bitcoin, αλλά θα κάνει τους ανθρώπους να επικεντρωθούν στα προβλήματα που δημιουργούνται από τα ψηφιακά στοιχεία."

 

 

Η Tesla δεν αποδέχεται πλέον το bitcoin για πληρωμές και ο Elon Musk που επικρίνει το αποτύπωμα άνθρακα των εξορυκτικών δραστηριοτήτων του, θα ενθαρρύνει τη βιομηχανία να επικεντρωθεί στην υιοθέτηση λύσεων πράσινης ενέργειας, σύμφωνα με τον Lee.

"Είναι μάλλον προτιμότερο να το δούμε ως έκκληση για δράση προςτη βιομηχανία του bitcoin να επικεντρωθεί στις ανανεώσιμες πηγές ή σε πιο αποτελεσματικούς τρόπους της απόδειξης του έργου (Proof-Of-Work)."

O Lee, λέει ότι κατανοείτην απόφαση του Elon Musk, να αναστείλει τις πληρωμές σε bitcoin.

"Φαντάζομαι ότι θα ήταν δύσκολο να αποδεχτεί το bitcoin ως μέσο πληρωμής λόγω της αστάθειας. Έτσι, ως πρακτικό, χρηματικό ζήτημα, εκτός αν η Tesla αντισταθμίζει τη συναλλαγή bitcoin κατά τη στιγμή της αγοράς, δεν ξέρω αν είναι καλό από την πλευρά της εταιρείας."

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι ο ιδανικός τρόπος για να χρησιμοποιηθεί το bitcoin θα ήταν εάν η Tesla πραγματοποιούσε συναλλαγές την ίδια μέρα, αντί να επιτρέπει στους πελάτες να πληρώσουν πρώτα και να πάρουν το αυτοκίνητο αργότερα, οπότε το bitcoin τότε μπορεί να αξίζει λιγότερο. Όσο για το καυτό ερώτημα των ημερών, γιατί ο Musk πήρε αυτή την απόφαση τώρα, ο Lee είπε ότι είναι πολύ πιθανό να επηρεάστηκε από άτομα μέσα από την εταιρεία του.

"Πολλοί άνθρωποι βρίσκονται στην Tesla επειδή ακολουθεί πολιτιικές φιλικές προς το περιβάλλον και την κοινωνία. Νομίζω ότι μερικοί από αυτούς τους ίδιους ανθρώπους ίσως έχουν αμφισβητήσει ...λοιπον, αν θέλετε να αποδεχτείτε ένα ψηφιακό νόμισμα ... ίσως δεν θα έπρεπε να είναι το bitcoin."

Ο Lee πιστεύει επίσης ότι περισσότερες εταιρείες θα μπορούν πλέον να υιοθετούν "πράσινα" κρυπτονομίσματα.

Την στιγμή που γράφεται αυτό το κείμενο η τιμή διαπραγμάτευσης του bitcoin βρίσκεται στα 45.371 δολάρια.

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.