Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν, η PayPal έχει πραγματοποιήσει διερευνητικές συνομιλίες με προγραμματιστές και εταιρίες που υποστηρίζουν πρωτόκολλα σχετικά με τα stablecoin, πράγμα που δηλώνει πως μπορεί να κλίνει προς την πλευρά συνεργασίας με τρίτους για την επίτευξη των σχεδίων της.

Η Ava Labs,  η ομάδα που βρίσκεται πίσω από το Avalanche blockchain, είναι ένας από τους οργανισμούς με τους οποίους έχει έρθει σε επαφή και έχει συνομιλήσει η PayPal, σχετικά με την προοπτική ανάπτυξης ενός stablecoin. Για την ώρα δεν έχουμε πληροφορίες σχετικά με ποιους άλλους έχει ήδη έρθει σε επαφή για αντίστοιχες συζητήσεις.

Εκπρόσωπος της PayPal είπε ότι: "το PayPal συνεχίζει να διερευνά τις δυνατότητες των ψηφιακών νομισμάτων, την υποδομή ψηφιακών χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και το πώς μπορούμε να βοηθήσουμε στην ενίσχυση του ψηφιακού εμπορίου ως αξιόπιστος συνεργάτης στον χώρο"

"Ως μια εταιρεία παγκόσμιου βεληνεκούς που συνεργάζεται με ρυθμιστικές αρχές και συνεργάτες σε όλο τον κόσμο για να διαμορφώσει την επόμενη γενιά χρηματοπιστωτικών συστημάτων, η εταιρεία συζητά συχνά για τεχνολογίες που επιτρέπουν στην επίτευξη αυτών των στόχων. Ωστόσο, οι φήμες και οι εικασίες δεν προβλέπουν τα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας"

Εάν τελικά η PayPal κάνει πράξη τις φήμες και προχωρήσει στην υλοποίηση αυτού του έργου, αυτό θα αποτελέσει μια σημαντική τομή στον χώρο των κρυπτονομισμάτων και θα προκαλέσει ενδεχομένως μια κλιμάκωση των διεργασιών που τον διέπουν.

 

 


Τα stablecoins, είναι ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, υποστηριζόμενα από νομίσματα fiat, εκδιδόμενα από τις κυβερνήσεις και τις κεντρικές τράπεζες τα οποία χρησιμοποιούν την τεχνολογία blockchain ώς κανάλι πληρωμών και συναλλαγών γενικότερα. Αυτή την στιγμή υπάρχουν περισσότερα από 80 δισεκατομμύρια δολάρια σε stablecoins σε κυκλοφορία σύμφωνα με τα παρακάτω στοιχεία.

Σύμφωνα με δήλωση πηγής που παραθέτει το The Block:

"Φαίνεται ότι είναι πιθανότερο να κάνουν κάτι με έναν συνεργάτη που βρίσκεται ήδη στον χώρο των stablecoin παρά να φτιάξουν κάτι μόνοι τους, γιατί νομίζω ότι αυτό θα έκανε κάτι στην αγορά γρηγορότερα και νομίζω ότι αυτό είναι το κύριο μέλημά τους"

Οι φήμες έχουν κυκλοφορήσει  εδώ και πολύ καιρό σχετικά με τις φιλοδοξίες της PayPal για τον χώρο των stablecoin, αλλά φαίνεται ότι τώρα αρχίζουν να επιβεβαιώνονται.

Πριν μερικούς μήνες η PayPal είχε ανακοινώσει την συνεργασία της με την Paxos, για την παροχή δυνατότητας στους πελάτες της αγοραπωλησιών κρυπτονομισμάτων. Αργότερα ανακοίνωσε την δυνατότητα πληρωμών με κρυπτονομίσματα, για τους πελάτες της που κατοικούν στις ΗΠΑ (με προοπτική επέκτασής της παγκοσμίως εντός του 2021). Επίσης, στις 8 Μαρτίου, ανακοίνωσε  την εξαγορά της εταιρείας συστημάτων ασφάλειας κρυπτονομισμάτων Curv, ενώ η θυγατρική της Venmo έδωσε στους χρήστες της την δυνατότητα αγοράς κρυπτονομισμάτων με ελάχιστο ποσό αγορά μόλις 1 δολάριο.

Η PayPal έχει ζεστάνει καλά τις μηχανές της και όπως φαίνεται δεν θα σταματήσει να μας τροφοδοτεί με ειδήσεις σύντομα.

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.