Η PayPal δίνει την την δυνατότητα στους χρήστες του Venmo, το οποίο της ανήκει, να αγοράζουν bitcoin, ethereum και άλλα κρυπτονομίσματα, με μικρότερο ποσό αγοράς μονάχα το ένα δολάριο.

Η PayPal έδωσε μια καλή ώθηση στην αγορά του bitcoin τον περασμένο Μάρτιο, όταν παρουσίασε την υπηρεσία "checkout with crypto" ,  (αρχικά για τους χρήστες στις ΗΠΑ), επιτρέποντας στους πελάτες της να έχουν την δυνατότητα επιλογής πληρωμών με κρυπτονομίσματα. Τώρα ο γίγαντας των πληρωμών, επεκτείνει την επαφή του κοινού με το bitcoin, με μιά νέα υπηρεσία εντός της δημοφιλούς εφαρμογής της, Venmo.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, προστίθεται μια νέα επιλογή για τα 77 εκατομμύρια χρηστών της εφαρμογής Venmo. Με την επιλογή αυτή, οι χρήστες θα μπορούν να αγοράζουν αμέσως Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC), και Bitcoin Cash (BCH) αξίας μόλις ενός δολαρίου το λιγότερο!


 

"Οι πελάτες θα έχουν τη δυνατότητα να αγοράζουν και να πωλούν κρυπτονομίσματα χρησιμοποιώντας κεφάλαια από το υπόλοιπό τους με το Venmo ή έναν συνδεδεμένο τραπεζικό λογαριασμό ή χρεωστική κάρτα. Η διαχείριση όλων των συναλλαγών γίνεται απευθείας στην εφαρμογή Venmo"

Η εμφάνιση αυτής της δυνατότητας στους χρήστες, στην οποία οι χρήστες θα έχουν πρόσβαση επιλέγοντας στην επάνω δεξιά άκρη της εφαρμογής, θα περιλαμβάνει και εκπαιδευτικό υλικό, με το οποίο η εταιρεία λέει ότι θα απομυθοποιηθούν διάφορα ζητήματα σχετικά με το bitcoin και τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα.

Η νέα δυνατότητα που παρέχεται στους χρήστες της Venmo, αναμένεται να βοηθήσει πολύ στην διεύρυνση της επαφής του κοινού με τα κρυπτονομίσματα, καθώς η εφαρμογή ενθαρρύνει τους χρήστες να μοιράζονται την δραστηριότητά τους σε ένα κοινωνικό δίκτυο στο οποίο έχουν πρόσβαση οι υπόλοιποι χρήστες της εφαρμογής. Για παράδειγμα εάν π.χ. ο Νικόλας αγοράσει bitcoin αξίας 50 δολαρίων, τότε άλλοι χρήστες μπορεί να δουν το μήνυμα "Ο Νικόλας αγόρασε bitcoin αξίας 50 δολαρίων". Γεγονός που ενδεχομένως θα λειτουργήσει στην αύξηση της δημοσιότητας του bitcoin.

Πάντως στην ανακοίνωση δεν διευκρινίζεται ποιό θα είναι το κόστος αγοράς bitcoin και άλλων κρυπτονομισμάτων σε σχέση με την τιμή διαπραγμάτευσης στα ανταλλακτήρια. Εκπρόσωπος της Venmo, ωστόσο, διευκρίνησε ότι θα εφαρμόζονται τα ίδια τέλη που ισχύουν για όλες τις συναλλαγές από την PayPal.

Για την εφαρμογή αυτής της νέας δυνατότητας, η Venmo λαμβάνει υποστήριξη από την Paxos.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της PayPal Dan Schulman είπε ότι αυτή η κίνηση δεν σημαίνει ότι η εταιρεία του θα ακολουθήσει τα βήματα άλλων εταιρειών όπως η Tesla καιη Square, προσθέτοντας bitcoin στον ισολογισμό της.

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.