Η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας δεν σχεδιάζει την απαγόρευση των κρυπτονομισμάτων αλλά τον αυστηρότερο έλεγχο ...και τράπεζα - θεματοφύλακα.

Μετά την κατάρρευση των δύο τούρκικων χρηματιστηρίων κρυπτονομισμάτων Thodex και Vebitcoin, η κεντρική τράπεζα σχεδιάζει την ίδρυση μιας τράπεζας που θα έχει τον ρόλο του θεματοφύλακα κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την αποφυγή της επανάληψης τέτοιων φαινομένων.

Στον σχεδιασμό των κινήσεων έναντι του χώρου των κρυπτονομισμάτων στην Τουρκία συμμετέχουν το Υπουργείο Οικονομικών, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η Κεντρική Τράπεζα και η Υπηρεσία Χρηματοοικονομικών Εγκλημάτων.

 

 

Εκτός από τη δημιουργία κεντρικής τράπεζας θεματοφυλακής, οι τουρκικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο επιβολής ενός κατώτατου ορίου του απαιτούμενου κεφαλαίου για τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων, μια κίνηση που θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα στην ήδη υπάρχοντα ανταλλακτήρια της χώρας και που ενδεχομένως να οδηγήσει και στην αναστολή λειτουργίας αρκετών από αυτά. Επίσης συζητείται να είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τα στελέχη των ανταλλακτηρίων η ύπαρξη σχετικών πιστοποιητικών εκπαίδευσης.

Επιπλέον, ο διοικητής της τουρκικής κεντρικής τράπεζας, Sahap Kavcioglu, επιβεβαίωσε την περασμένη εβδομάδα σε συνέντευξή του στους τοπικούς ραδιοτηλεοπτικούς φορείς, ότι το Υπουργείο Οικονομικών της χώρας εργάζεται για την δημιουργία ευρύτερων κανονισμών σχετικά με τα κρυπτονομίσματα. Πρόσθεσε επίσης, ότι η τράπεζα δεν προτίθεται να απαγορεύσει τα κρυπτονομίσματα. Ωστόσο, η κεντρική τράπεζα απαγόρευσε  πρόσφατα τη χρήση κρυπτονομισμάτων ως μέσο πληρωμής.

Η μοναδική παρατήρηση που πρέπει να κάνει κανείς, όταν μιλάμε για τράπεζα θεματοφυλακής είναι η εξής: Όταν κάποιος δεν κατέχει τα κλειδιά του πορτοφολιού του, στην ουσία δεν κατέχει τίποτα. Οι Τούρκοι χρήστες κρυπτονομισμάτων πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί και κυρίως πολύ επιφυλακτικοί.

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.