Οι φορολογικές αρχές της Νότιας Κορέας κατάσχεσαν κρυπτονομίσματα αξίας 22 εκατομμυρίων δολαρίων, περισσότερων από 1.500 παραβατών της φορολογικής νομοθεσίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο Yonhap  τα κρυπτονομίσματα κατασχέθηκαν κατευθείαν από τους λογαριασμούς των παραβατών σε ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι φορολογικοί υπάλληλοι ανακάλυψαν ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία που ανήκουν σε 1.566 άτομα και επικεφαλής διαφόρων εταιρειών - στου οποίους καταλογίστηκαν "κορυφαίες φορολογικές παραβατικές πράξεις" - σε τρία ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων. Στη συνέχεια, οι αρχές κατάσχεσαν κρυπτονομίσματα συνολικής αξίας 22 εκατομμυρίων δολαρίων από 676 από τα προαναφερόμενα 1.566 άτομα, ως αντιστάθμιση για απλήρωτους φόρους.

118 άτομα έχουν ήδη πληρώσει 1,26 δισεκατομμύρια γουόν (1,12 εκατομμύρια δολάρια) για να τους επιστραφούν τα κατασχεθέντα κρυπτονομίσματά τους.

Σε δελτίο τύπου που εξέδωσε η τοπική κυβέρνηση σχετικό με το θέμα αναφέρεται:

"Δεχόμαστε συνεχώς αιτήματα από φορολογούμενους με εκκρεμείς υποθέσεις, να μην πουλήσουμε τα κατασχεθέντα κρυπτονομίσματα καθώς προτίθενται να πληρώσουν τους φόρους που τους αναλογούν"

Φαίνεται ότι τα άτομα που επηρεάζονται από την κατάσχεση πιθανότατα αναμένουν αύξηση της αξίας των κρυπτονομισμάτων, οπότε θεωρούν συμφέρουσα την πληρωμή των φόρων που έχουν αρισθεί, αντί της απώλειας των κατασχεθέντων ψηφιακών στοιχείων.

 

 

Τα νέα αυτά έρχονται πολύ γρήγορα, μετά από τις ανακοινώσεις  που έγιναν τον περασμένο μήνα από τις φορολογικές αρχές της χώρας για "πάταξη της φοροδιαφυγής μέσω των κρυπτονομισμάτων."

Το θέμα της φορολογίας είναι ένα από τα θέματα που προκαλούν πολλές συζητήσεις και ανησυχίες μεταξύ των κατόχων κρυπτονομισμάτων. Μόλις χθες, ανεπιβεβαίωτες - ακόμη - πληροφορίες έδειξαν ότι πρόκειται να προταθεί νέος φορολογικός νόμος στις ΗΠΑ, αυξάνοντας τους φόρους στο 43,5% για κέρδη άνω του 1 εκατομμυρίου δολαρίων. Επίσης πολλές χώρες αρχίζουν να επιβάλουν σκληρότερους ελέγχους στους κατόχους κρυπτονομισμάτων, π.χ. όπως έγινε πρόσφατα  στην Ουκρανία.

Οι επενδυτές σε γενικές γραμμές, συμπεριλαμβανομένων των κατόχων κρυπτονομισμάτων, αντέδρασαν αμέσως με τεράστιους όγκους πωλήσεων, στέλνοντας τις αγορές βαθιά στην κόκκινη ζώνη. Αυτά δείχνουν ότι εάν εγκριθεί ένας νέος αυστηρότερος νέος νόμος μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή πίεση τους κατόχους κρυπτονομισμάτων στο θέμα της καταβολής φόρων.

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.