Η φορολογική υπηρεσία της Νότιας Κορέας εντόπισε περισσότερα από 2.400 άτομα που χρησιμοποίησαν κρυπτονομίσματα για παράκαμψη της φορολογίας.

Οι αρχές της Νότιας Κορέας φαίνεται να επικεντρώνονται στην ενίσχυση των μέτρων για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής σε ολόκληρη τη χώρα. Η φορολογική υπηρεσία της χώρας ταυτοποίησε χιλιάδες παραβάτες που χρησιμοποίησαν σε κρυπτονομίσματα για να κρύψουν περιουσιακά στοιχεία αξίας δισεκατομμυρίων κορεατικών γουόν.

Ο φοροφυγάδες απέκρυψαν συνολικά, περιουσιακά στοιχεία αξίας 32,24 εκατομμυρίων δολαρίων

Σύμφωνα με την Korea Herald, η Εθνική Φορολογική Υπηρεσία της Νότιας Κορέας (ΕΦΥ) εντόπισε 2.416 άτομα τα οποία φέρονται να έκρυψαν τα περιουσιακά τους στοιχεία σε κρυπτονομίσματα για να παρακάμψουν τη φορολογία. Οι παραβάτες χρησιμοποίησαν bitcoin (BTC), ethereum (ETH), ripple (XRP), μεταξύ άλλων κρυπτονομισμάτων, για να αποφύγουν τον έλεγχο από τις φορολογικές αρχές.

Σύμφωνα με αξιωματούχους, τα περιουσιακά στοιχεία που εμπλέκονται στη φοροδιαφυγή αντιπροσωπεύουν συνολικά 36,6 δισεκατομμύρια γουόν (32,24 εκατομμύρια δολάρια). Επίσης, η ΕΦΥ διευκρίνισε ότι στόχευσε κυρίως άτομα που οφείλουν πάνω από 10 εκατομμύρια γουόν (8.800 $) σε φόρους.

Ωστόσο, οι φορολογικές αρχές κατάφεραν να ανακτήσουν κρυμμένα περιουσιακά στοιχεία σε μετρητά και ομόλογα. Ταυτόχρονα, ξεκίνησαν έρευνα εναντίον 222 ατόμων που φέρεται να διαφεύγουν τις φορολογικές πληρωμές. Ο οργανισμός εξέδωσε την ακόλουθη δήλωση:

Ο πρόσφατος έλεγχος ήταν μέρος των συνεχιζόμενων προσπαθειών μας για ενίσχυση της καταστολής της αντικοινωνικής φοροαποφυγής. Θα καταγράψουμε όλες τις προσεκτικά στημένες υποθέσεις φοροδιαφυγής και θα ρευστοποιήσουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα τα κρυφά περιουσιακά στοιχεία.

Εθνική Φορολογική Υπηρεσία της Νότιας Κορέας δήλωσε ότι συνεργάστηκε με εγχώρια ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων για να συλλέξει προσωπικά δεδομένα από τους φερόμενους ως φοροδιαφεύγοντες. Παραλήφθησαν εκθέσεις συναλλαγών και τραπεζικές πληροφορίες, οι οποίες συμμορφώνονται πλήρως με τους αυστηρούς κανονισμούς που διέπουν όλον τον χώρο των κρυπτονομισμάτων στη Νότια Κορέα.

Σύμφωνα με το νόμο, τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων της Νότιας Κορέας πρέπει να χρησιμοποιούν συστήματα ταυτοποίησης των συναλλασομένων συνεργαζόμενα με ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα για την παροχή αυτής της υπηρεσίας.

Οι τράπεζες είναι υποχρεωμένες να διεξάγουν με τη δέουσα επιμέλεια έρευνα των στοιχείων των πελατών των επιχειρήσεων κρυπτονομισμάτων με τις οποίες συνεργάζονται, διασφαλίζοντας την σωστή καταγραφή και μεταφορά στην Κορεατική Υπηρεσία Χρηματοοικονομικών Πληροφοριών.

Πρόσφατα η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας κατέθεσε τροπολογία για την εισαγωγή φόρου 20% στα κέρδη από τα κρυπτονομίσματα.

Παρόλο που η νομοθεσία θεσπίστηκε τον περασμένο Φεβρουάριο, οι αρχές διευκρίνισαν ότι ο νέος κανόνας θα αρχίσει να εφαρμόζεται το 2022.

 

* Στην φωτογραφία φαίνεται ο Jung Chul-woo, βοηθός νομικών υποθέσεων και δημοσίων σχέσεων στην Εθνική Φορολογική Υπηρεσία, μιλώντας για τους πρόσφατους ελέγχους της υπηρεσίας για περιουσιακά στοιχεία που αποκρύπτονται μέσω κρυπτονομισμάτων, σε συνέντευξη Τύπου στο Sejong τη Δευτέρα.

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.