Το ουκρανικό κοινοβούλιο σκληραίνει την στάση του έναντι των κατόχων κρυπτονομισμάτων. Με νομοσχέδιο ποινικοποιεί τα άτομα που δεν κάνουν ακριβείς δηλώσεις για τα κρυπτονομίσματα που έχουν στην κατοχή τους. Το σχέδιο νόμου που ανακοινώθηκε από το ουκρανικό κοινοβούλιο, προβλέπει επιβολή προστίμων αλλά και ποινές φυλάκισης έως δύο ετών.

Η Ανατολική Ευρώπη πρωτοπορεί στην υιοθέτηση των κρυπτονομισμάτων σύμφωνα με αναφορά  της Chainanalysis που δημοσιεύθηκε πέρυσι, με την Ουκρανία να βρίσκεται στην κορυφή.

Η υψηλός βαθμός υιοθέτησης των κρυπτονομισμάτων στην Ουκρανία προέρχεται σε μεγάλο βαθμό από τους μικροεπενδυτές. Η Ουκρανία δεν διαθέτει χρηματιστήριο, διαθέτει όμως πολλούς μορφωμένους και τεχνολογικά καταρτισμένους πολίτες, που σε συνδιασμό με την ασταθή οικονομία της χώρας, καθιστούν το περιβάλλον της περίφημο για μια τέτοιου βαθμού υιοθέτηση. Το νομοσχέδιο που κατατέθηκε αυτούς ακριβώς τους πολίτες στοχεύει.


 

Το bitcoin στην Ουκρανία δεν αναγνωρίζεται ως μορφή χρήματος, πάντως σχεδιάζεται μελλοντικά να κατατεθεί νομοσχέδιο το οποίο θα ρυθμίζει οτιδήποτε σχετίζεται με αυτό. Πρόσφατα αναφέρθηκε σε έκθεση  διαφάνειας που συντάχθηκε από την Opendatabot, ότι δημόσιοι λειτουργοί κατέχουν bitcoin αξίας 2,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στον απόηχο αυτών των αποκαλύψεων δεν αφήνει αλώβητους και αυτούς τους δημόσιους λειτουργούς, οι οποίοι επίσης μπορεί να αντιμετωπίσουν ποινικές διώξεις.

Ο Vyacheslav Mishalov, μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης Dnipro, σχολίασε.

"Κατά τον έλεγχο της δήλωσης, θα δούμε αν αυτός που την κατέθεσε κατέχει πραγματικά τον καθορισμένο αριθμό διακριτικών (token), εάν τα χρήματα για την αγορά του μεταφέρθηκαν πραγματικά και αν αυτός που κατέθεσε την δήλωση, μπορεί να εξηγήσει την προέλευση των χρημάτων που δαπανήθηκαν για την αγορά των token"

Ο επικεφαλής του Τμήματος Υποχρεωτικών Επιθεωρήσεων της Εθνικής Υπηρεσίας για την Πρόληψη της Διαφθοράς, Sergiy Petukhovh, δήλωσε ότι ο οργανισμός θα εξετάσει τα αριθμητικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από την έκθεση. Ο Petukhovh πρόσθεσε επίσης ότι, ενώ δεν κατέχει πολλά Bitcoin, εντούτοις ...κατέχει μερικά.


To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.