Ο επικεφαλής της Federal Reserve πιστεύει ότι τα κρυπτονομίσματα στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτα άλλο παρά "οχήματα κερδοσκοπίας" και ότι "κανείς δεν τα χρησιμοποιεί για πληρωμές". Επίσης έκανε συγκρίσεις ανάμεσα στα κρυπτονομίσματα και τον χρυσό.

Αυτά και πολλά άλλα ειπώθηκαν από τον πρόεδρο της Federal Reserve, Jerome Powell σε συνέντευξή του στο Economic Club of New York την Τετάρτη, σε εκδήλωση που διεξήχθη εν μέσω της έναρξης της διαπραγμάτευσης της μετοχής της Coinbase στο Nasdaq.

Με την δημοτικότητα του bitcoin και των άλλων κρυπτονομισμάτων να αυξάνεται συνεχώς, ερωτήθηκε εάν ανησυχεί για της επίδραση που θα έχουν στην οικονομία και την ικανότητα των ανθρώπων να τα χρησιμοποιούν στις πληρωμές.

Αρχικά είπε ότι "τα βλέπουμε περισσότερο σαν ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία", προσθέτοντας:

"Αυτά που ο κόσμος τα αποκαλεί κρυπτονομίσματα, στην πραγματικότητα είναι οχήματα κερδοσκοπίας. Κανείς δεν τα χρησιμοποιεί για πληρωμές, για παράδειγμα, όπως το δολάριο."

Επίσης στην συνέχεια προχώρησε στην σύγκριση κρυπτονομισμάτων και χρυσού, σχετικά με το πως χρησιμοποιούνται για κερδοσκοπία."Εδώ και χιλιάδες χρόνια, οι άνθρωποι έχουν δώσει στον χρυσό μια ιδιαίτερη αξία την οποία δεν έχει. Παρ' όλα αυτά, για χιλιάδες χρόνια, του την έχουν δώσει ... τα κρυπτονομίσματα και το bitcoin είναι κάτι τέτοιο, δεν χρησιμοποιούνται στην πραγματικότητα σαν μέσα πληρωμής"

Τα σχόλια του Powell ακούγονται σαν την ηχώ όσων είχε πει η νέα Υπουργός Οικονομικών Janet Yellen τον περασμένο Φεβρουάριο:  "το bitcoin είναι ένα κερδοσκοπικό στοιχείο". Επίσης είχε πει ότι "χρησιμοποιείται ως μηχανισμός μεταφοράς" και ότι είναι "εντελώς ακατάλληλος τρόπος διεξαγωγής συναλλαγών".

Τον Φεβρουάριο εξ' άλλου ο Powell είχε δηλώσει  ότι το ψηφιακό δολάριο "αποτελεί υψηλή προτεραιότητα για εμάς" ενώ τον περασμένο μήνα είχε επαναλάβει την θέση ότι "είναι στην πραγματικότητα ένα υποκατάστατο του χρυσού παρά του δολαρίου". Παράλληλα είχε δώσει έμφαση στο γεγονός ότι "το κοινό πρέπει να καταλάβει τους κινδύνους. Το βασικό στοιχείο εδώ είναι η αστάθεια. Επίσης δεν λαμβάνεται υπόψη και η ενέργεια που απαιτείται για την εξόρυξη αλλά και το γεγονός ότι δεν υποστηρίζεται από τίποτα."

Με άλλα λόγια δεν μας είπε κάτι καινούργιο. Για ποιόν λόγο θα αναρωτηθεί κανείς... Γιατί δεν έχει τίποτα άλλο να πει ..."δεν υποστηρίζεται από τίποτα" ενώ στην πραγματικότητα υποστηρίζεται από τον ίδιο του τον κώδικα. Κάτι που κανείς δεν μπορεί να κλείσει σε κανένα συρτάρι και σε κανένα χρηματοκιβώτιο γιατί είναι γνώση και η γνώση δεν φυλακίζεται. Αυτό είναι το γεγονός που κάνει την διαφορά.


To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.