Η Janet Yellen, η νέα Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, προειδοποίησε για «ένα αυξανόμενο πρόβλημα» από την «κακή χρήση των κρυπτονομισμάτων». Τόνισε ότι «τα κρυπτονομίσματα έχουν χρησιμοποιηθεί για τη νομιμοποίηση των κερδών των εμπόρων ναρκωτικών στο διαδίκτυο. Ήταν ένα εργαλείο για τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας.»

Η Janet Yellen προειδοποιεί για τους κινδύνους των κρυπτονομισμάτων

Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ φιλοξένησε την εναρκτήρια στρογγυλή τράπεζα για την πολιτική καινοτομίας στον χρηματοοικονομικό τομέα στις 9 και 10 Φεβρουαρίου. «Η στρογγυλή τράπεζα συγκέντρωσε υπεύθυνους χάραξης πολιτικής και ρυθμιστικές αρχές με εμπειρογνώμονες του ιδιωτικού τομέα για να ανταλλάξουν απόψεις για συνεργασία σε θέματα πολιτικής και καινοτόμες τεχνολογίες».

Η υπουργός Οικονομικών Janet Yellen μίλησε εν συντομία για τα κρυπτονομίσματα κατά τις εναρκτήριες παρατηρήσεις της στην εκδήλωση. «Ζούμε εν μέσω μιας έκρηξης κινδύνου που σχετίζεται με απάτη, ξέπλυμα χρήματος, χρηματοδότηση τρομοκρατίας και το απόρρητο δεδομένων. Καθώς η πανδημία έχει μετακινηθεί περισσότερο από τη ζωή στο διαδίκτυο, το έγκλημα έχει μετακινηθεί μαζί της», δήλωσε. Ένα από τα προβλήματα που περιέγραψε αφορά τα κρυπτονομίσματα.

Ο Yellen ισχυρίστηκε:

Η κατάχρηση κρυπτονομισμάτων και εικονικών στοιχείων είναι επίσης ένα αυξανόμενο πρόβλημα. Βλέπω την υπόσχεση αυτών των νέων τεχνολογιών, αλλά βλέπω επίσης την πραγματικότητα: τα κρυπτονομίσματα έχουν χρησιμοποιηθεί για να ξεπλύνουν τα κέρδη των εμπόρων ναρκωτικών στο διαδίκτυο. υπήρξαν ένα εργαλείο για τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας.

«Από την εποχή μου στη Fed, γνωρίζω τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζουν τα ιδρύματά σας στην καταπολέμηση εγκλημάτων όπως αυτά», είπε στους συμμετέχοντες στην εκδήλωση. «Ο ιδιωτικός τομέας επενδύει τεράστιους πόρους, βρίσκοντας τρόπους για να εμποδίσει τους κακούς παίκτες να κάνουν κατάχρηση υφιστάμενων τεχνολογιών. Αναπτύσσετε επίσης νέα.»

Κατά την ακρόαση αποδοχής της από την Γερουσία, η Yellen προκάλεσε μεγάλη αναταραχή στην κοινότητα των κρυπτονομισμάτων λέγοντας ότι τα κρυπτονομίσματα χρησιμοποιούνται «κυρίως για παράνομη χρηματοδότηση». Ωστόσο, μια έκθεση της εταιρείας ανάλυσης blockchain Chainalysis δείχνει ότι μόνο το 0,34% όλων των συναλλαγών κρυπτονομισμάτων πέρυσι σχετίζονταν με εγκληματικές δραστηριότητες. Πολλοί επεσήμαναν επίσης ότι η πλειονότητα των δραστηριοτήτων ξεπλύματος χρημάτων πραγματοποιείται μέσω νομισμάτων fiat, ιδίως του δολαρίου ΗΠΑ.

Στη συνέχεια, η Yellen διευκρίνισε τη θέση της σχετικά με τα κρυπτονομίσματα και υποσχέθηκε «αποτελεσματική» ρύθμισή τους. Εν τω μεταξύ, η γερουσιαστής των bitcoin των ΗΠΑ, Cynthia Lummis, μίλησε με την Yellen σχετικά με τα κρυπτονομίσματα και σχεδιάζει να πείσει τον υπουργό Οικονομικών ότι το bitcoin είναι «μια μεγάλη αποθήκη πλούτου».

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.