Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (FED), Jerome Powell, βλέπει τα κρυπτονομίσματα ως υποκατάστατα του χρυσού και όχι του δολαρίου. Ωστόσο, προειδοποίησε ότι τα περιουσιακά στοιχεία κρυπτονομισμάτων, συμπεριλαμβανομένου του bitcoin, είναι εξαιρετικά ασταθή και δεν είναι χρήσιμα ως μέσα αποθήκευσης πλούτου.

Η Fed Chair βλέπει το Bitcoin ως υποκατάστατο toy χρυσoύ

Κατά τη διάρκεια ενός διαδικτυακού σεμιναρίου που χρηματοδοτήθηκε από την Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (BIS) τη Δευτέρα, ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας Τζερόμ Πάουελ μίλησε για τα κρυπτονομίσματα, αναφέροντας συγκεκριμένα το bitcoin.

Η καρέκλα της Fed ανέφερε: "Τα crypto περιουσιακά στοιχεία είναι εξαιρετικά ασταθή, δείτε το bitcoin και επομένως δεν είναι πραγματικά χρήσιμα ως αποθήκη αξίας [store of value]. Και, δεν υποστηρίζονται από τίποτα. Είναι περισσότερο ένα πλεονέκτημα κερδοσκοπίας. Επίσης, δεν χρησιμοποιούνται ιδιαίτερα ως μέσο πληρωμής", τόνισε:

Είναι περισσότερο κερδοσκοπικό πλεονέκτημα. Είναι ουσιαστικά ένα υποκατάστατο του χρυσού και όχι του δολαρίου.

Ο Πάουελ συνέχισε να λέει ότι με τα κρυπτονομίσματα, "το κοινό πρέπει να κατανοήσει τους κινδύνους. Το κυριότερο είναι ότι υπάρχει η μεταβλητότητα. Υπάρχει επίσης η υπερβολική ανάγκη ενέργειας για εξόρυξη και το γεγονός ότι δεν υποστηρίζονται από τίποτα."

Αν μη τι άλλο, πλέον το bitcoin και η θέση του δεν αμφισβητούνται από τους μέχρι χτες αρνητές του και πολέμιούς του...

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.