Ο επενδυτής και πρώην επικεφαλής τεχνολογίας (CTO) της Coinbase πλήρωσε πριν τη λήξη του το στοίχημα που έβαλε για το bitcoin, αλλά επιμένει ότι βρισκόμαστε εν μέσω μιας «κρίσης του παραστατικού χρήματος» (fiat crisis).


Ο πρώην CTO της Coinbase, Balaji Srinivasan, δήλωσε ότι πλήρωσε το στοίχημα των $1 εκατ. που έβαλε για το bitcoin τον Μάρτιο, καταβάλοντας $1,5 εκατ. των προσωπικών του χρημάτων. Όπως δήλωσε ο λόγος που πλήρωσε νωρίτερα το στοίχημα είναι γιατί θέλει να αποδείξει ότι η οικονομία των ΗΠΑ είναι σε τόσο κακή κατάσταση, που θα αναγκάσει τον κόσμο να στραφεί στα κρυπτονομίσματα.

Ο Srinivasan είχε ανακοινώσει τον Μάρτιο το στοίχημα του $1 εκατ. δολαρίων με δύο άτομα, υποστηρίζοντας ότι η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται στα πρόθυρα ραγδαίων αλλαγών και ως αποτέλεσμα, θα πραγματοποιηθεί ραγδαία υιοθέτηση του bitcoin —την οποία αποκαλεί «hyperbitcoinization».

Το ένα από τα δύο άτομα (το δεύτερο δεν κατονομάστηκε) ήταν ο χρήστης του Twitter με το ψευδώνυμο James Medlock και το στοίχημα που έβαλε ο Srinivasan ήταν ότι εάν το bitcoin δεν έφτανε το $1 εκατ. δολάρια μέσα σε 90 ημέρες, θα του κατέβαλε 1 εκατ. δολάρια σε stablecoin USDC.

Όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη 3 Μαΐου ο Srinivasan το στοίχημα «πληρώθηκε με αμοιβαία συμφωνία» και διευθετήθηκε, καταβάλοντας $500.000 στη φιλανθρωπική οργάνωση «Give Directly», $500.000 σε προγραμματιστές bitcoin και $500.000 στον Medlock.

«Πλήρωσα το στοίχημα, πριν τη λήξη του και κατέβαλα περισσότερα από όσα είχα δεσμευτεί», έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter. «Ξόδεψα δικά μου χρήματα για να στείλω ένα -προφανώς- ακριβό μήνυμα ότι κάτι δεν πάει καλά με την οικονομία και ότι δεν πρόκειται να συμβεί η «ήπια προσγείωση» που υπόσχεται ο Powell (ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας Jerome Powell) — αλλά κάτι πολύ χειρότερο».

Οπότε αυτό σημαίνει ότι ο Srinivasan έχασε το στοίχημα; Ο ίδιος ισχυρίζεται πως όχι και ότι το σκεπτικό του για την πληρωμή του στοιχήματος πριν τη λήξη είναι ότι «πιστεύει στο κοινό καλό, αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε πλέον να βασιζόμαστε στον δημόσιο τομέα. για να ειδοποιεί όταν κάτι δεν πάει καλά».

 

 

Ο Srinivasan επιμένει ότι η αμερικανική οικονομία θα εισέλθει σε κατάσταση υπερπληθωρισμού και ότι το bitcoin θα γίνει το «ασφαλές καταφύγιο» - φτάνοντας σταδιακά μια κεφαλαιοποίηση ύψους 19,3 τρισ. δολαρίων. Σημειώνεται ότι την τρέχουσα περίοδο η κεφαλαιοποίηση του bitcoin ανέρχεται σε 555 δισ. δολαρίων.

Με την τρέχουσα τιμή διαπραγμάτευσης στα $29.120 το bitcoin θα πρέπει να σημειώσει άλμα κατά 3.369% για να φτάσει το επίπεδο του $1 εκατ. ανά κέρμα.

Η τρέχουσα αποτίμησή του είναι 58% μικρότερη από εκείνη που είχε όταν σημείωσε το ιστορικό υψηλό του τον Νοέμβριο του 2021, στα $69.044. Ωστόσο η τρέχουσα αποτίμησή του (Μάιος του 2013), στα $123,10 σημαίνει ότι σε μια δεκαετία, το κορυφαίο κρυπτονόμισμα έχει ανατιμηθεί κατά 23.317%.

Ο Srinivasan στο μήνυμά του υποστήριξε ότι η οικονομική καταστροφή είναι προ των πυλών και ισχυρίστηκε ότι έκανε τις δωρεές για να μεταδώσει το μήνυμα ότι «τα πράγματα θα μπορούσαν να χειροτερέψουν πολύ γρήγορα».

«Πολλά πράγματα καταρρέουν ταυτόχρονα», είπε, αναφερόμενος στο «ταβάνι» χρέους των ΗΠΑ, την τραπεζική κρίση, τα ομόλογα που χάνουν την αξία τους και τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας.

«Μόλις "έκαψα" ένα εκατομμύριο για να σας πω ότι τυπώνουν τρισεκατομμύρια».

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.