Το bitcoin διαπραγματεύεται για περισσότερα από 30.000 δολάρια ανά νόμισμα, καθώς τα θεσμικά κεφάλαια εισρέουν στην αγορά μετά από μια σειρά από υψηλού προφίλ καταθέσεις διαπραγματεύσιμων αμοιβαίων κεφαλαίων.


Αλλά πότε το κρυπτονόμισμα-οδηγός θα εισέλθει σε έναν νέο σούπερ ανοδικό κύκλο;

Ο διευθύνων σύμβουλος της Binance Changpeng "CZ" Zhao μοιράστηκε πρόσφατα την πρόβλεψή του για την επόμενη παραβολική ανοδική πορεία του bitcoin, ενώ παρουσίασε και τις σκέψεις του σχετικά με τη γιγαντιαία είσοδο της BlackRock στην αγορά των κρυπτονομισμάτων.

Αμείλικτο BTC Bull Run πιθανό μετά τον υποδιπλασιασμό (halving)

Ο διευθύνων σύμβουλος της Binance Changpeng Zhao αποκάλυψε πότε αναμένει την έναρξη του επόμενου μεγάλου bull run.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας AMA στο Twitter στις 5 Ιουλίου, ο Zhao σημείωσε ότι η τιμή του bitcoin κινείται συνήθως σε κύκλους τεσσάρων ετών και πιστεύει ότι αυτή η τάση πιθανότατα θα συνεχιστεί. Παρόλο που ο επικεφαλής της Binance αναγνώρισε ότι δεν μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια το μέλλον, ο Zhao υποστήριξε ότι το 2025 θα ήταν το πιο πιθανό έτος για το επόμενο μεγαλειώδη ράλι ανόδου, καθώς θα είναι το έτος μετά το επόμενο συμβάν μείωσης του Bitcoin στο μισό.

"Το έτος μετά τη μείωση του Bitcoin κατά το ήμισυ είναι συνήθως το έτος του ταύρου", δήλωσε ο CZ.

Πιστό στο επαναλαμβανόμενο μοτίβο, το BTC τείνει να σημειώνει τεράστια κέρδη κατά τους μήνες μετά τη μείωση στο μισό των αμοιβών εξόρυξης. Ο τέταρτος υποδιπλασιασμός (halving) αναμένεται στις αρχές του 2024.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας "ρωτήστε με οτιδήποτε" (ask me anything), ο Zhao δήλωσε επίσης ότι η πρόσφατη επέλαση της BlackRock στο έδαφος του spot bitcoin exchange-traded fund είναι "εξαιρετικά επωφελής" για την εκκολαπτόμενη βιομηχανία των κρυπτονομισμάτων.

Η BlackRock, ο μεγαλύτερος διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο με 9,5 τρισεκατομμύρια δολάρια υπό διαχείριση, υπέβαλε αίτηση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) για ένα spot Bitcoin exchange-traded fund (ETF) πριν από μερικές εβδομάδες.

Οι ειδήμονες θεωρούν ότι οι πιθανότητες είναι υπέρ του χρηματοπιστωτικού γίγαντα, ο οποίος είναι σχεδόν αήττητος όταν έρχεται αντιμέτωπος με την SEC, με 575-1, καθώς σχεδόν κάθε μία από τις αιτήσεις του ETF έχει λάβει πράσινο φως.

 

 

Το bitcoin μπορεί να βρίσκεται πολύ κάτω από το ιστορικό υψηλό των 69.044 δολαρίων που κατέγραψε τον Νοέμβριο του 2021, αλλά αυτό είναι αναμφισβήτητο: Έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες το 2023 κάνοντας άλμα πάνω από 85% από την αρχή του έτους, όταν διαπραγματευόταν γύρω στα 17.000 δολάρια. Το BTC έχει εκτοξευθεί κατά περίπου 20% από την κατάθεση του spot ETF της BlackRock, καθώς περισσότερες εταιρείες έσπευσαν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους.

Ο Zhao απέρριψε τις ανησυχίες ότι η BlackRock θα μπορούσε να καταλάβει το μερίδιο αγοράς της Binance στην πορεία του χρόνου, σημειώνοντας ότι η επικάλυψη μεταξύ των αντίστοιχων πελατολογίων τους είναι "ελάχιστη".

"Οποιοσδήποτε έρχεται στα κρυπτονομίσματα που δεν είναι σήμερα στα κρυπτονομίσματα, θα φέρει επιπλέον ανθρώπους στα κρυπτονομίσματα. Θα ανταγωνιστούν για οποιονδήποτε από τους υπάρχοντες χρήστες με εμάς; Ναι, πιθανότατα λίγο. Αλλά για να είμαστε ειλικρινείς, κοιτάξτε τη βάση χρηστών μας. Η επικάλυψη είναι ελάχιστη".

Για τον Zhao, η αυξημένη θεσμική ζήτηση και ο επικείμενος υποδιπλασιασμός του bitcoin, είναι οι δύο βασικοί παράγοντες για τους οποίους η Binance στοχεύει να είναι "προετοιμασμένη για υψηλότερους όγκους [συναλλαγών]" τους επόμενους δεκαοκτώ μήνες.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.