Η πρόσφατη είσοδος της BlackRock στην αγορά του Bitcoin (BTC) έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον. Ο μεγαλύτερος διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο κατέθεσε αίτηση για την έναρξη του πρώτου spot BTC Exchange Traded Fund (ETF), το οποίο αναμένει την έγκριση ή την απόρριψη από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC).


Η BlackRock θα αναπτερώσει την αγορά του Bitcoin;

Η ρυθμιστική αρχή και ο διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων έχουν στείλει μηνύματα σε όλες τις πλατφόρμες των mainstream μέσων ενημέρωσης. Αρχικά, η SEC αναφέρθηκε στις επιτόπιες αιτήσεις για τα Bitcoin ETFs ως "ανεπαρκείς" στη Wall Street Journal. Αυτό ανάγκασε την BlackRock και άλλες εταιρείες να καταθέσουν εκ νέου τις αιτήσεις τους.

Τώρα, ο διευθύνων σύμβουλος της BlackRock, Larry Fink, βγήκε στην εθνική αμερικανική τηλεόραση για να μιλήσει για την κατάθεση των ETF τους και το Bitcoin. Ο αναλυτής Dylan LeClair μοιράστηκε ένα απόσπασμα της συνέντευξης με το FOX, όπου ο Fink ασχολήθηκε με το σημερινό ρυθμιστικό περιβάλλον των κρυπτονομισμάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Υπό αυτή την έννοια, ο Fink πιστεύει ότι η κατάθεση του ETF τους θα μπορούσε να είναι μια ευκαιρία για την SEC και άλλες ρυθμιστικές αρχές να το δουν ως έναν τρόπο "εκδημοκρατισμού των κρυπτονομισμάτων". Η Επιτροπή έχει επιβάλει δράσεις και κανονισμούς στην εκκολαπτόμενη βιομηχανία, υποστηρίζουν πολλοί φορείς υπέρ των κρυπτονομισμάτων, αντί να της δώσει χώρο να εξελιχθεί.

Έτσι, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, η κατάθεση του Bitcoin ETF της BlackRock θα μπορούσε να αποτελέσει "ελπίδα" για τους επενδυτές κρυπτονομισμάτων και τους κανονισμούς των ΗΠΑ.

 

 

Μην επενδύετε σε χρυσό

Ωστόσο, ο Fink φάνηκε να ενδιαφέρεται περισσότερο για το Bitcoin και τις μακροπρόθεσμες ανοδικές δυνατότητές του. Το στέλεχος υποστήριξε ότι τα κρυπτονομίσματα κατάφεραν να "ψηφιοποιήσουν" τον χρυσό, αλλά πιστεύει ότι το πολύτιμο μέταλλο είναι λιγότερο αποτελεσματικό στην προστασία του πλούτου του μέσου ανθρώπου από τον πληθωρισμό και άλλα οικονομικά ζητήματα.

Ο Fink δήλωσε:

Η αξία των μετοχών που είναι διαθέσιμα στο χρηματιστήριο είναι πολύ υψηλή:

Ας είμαστε ξεκάθαροι: Το Bitcoin είναι ένα διεθνές περιουσιακό στοιχείο, δεν βασίζεται σε κανένα νόμισμα, οπότε μπορεί να αποτελέσει ένα περιουσιακό στοιχείο που οι άνθρωποι μπορούν να παίξουν ως εναλλακτική λύση (...).

Ως εκ τούτου, το ETF της BlackRock θα μπορούσε να αποτελέσει μια ευκαιρία για τους ανθρώπους να προστατεύσουν τον πλούτο τους, τουλάχιστον σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλό της.

Η κοινότητα των κρυπτονομισμάτων έχει αντιδράσει θετικά στη δήλωση του Fink, με τον LeClair υποστηρίζει ότι το Bitcoin έχει τη δυνατότητα να εξαπλωθεί πολύ περισσότερο από "μόνο την αγορά των holders".

Μένει να δούμε λοιπόν στο επόμενο διάστημα, το κατά πόσον τα παραπάνω θα επιδράσουν στην αγορά και προς ποια κατεύθυνση.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.