Το BTC κατέγραφε παρόμοια σημάδια πριν σημειώσει το τελευταίο του ιστορικό υψηλό (ATH) - Οι μακροπρόθεσμοι κάτοχοι μείωσαν τα αποθεματικά στα ανταλλακτήρια, αυξάνοντας την ανοδική πίεση.

 

Ιστορικά, το τέλος κάθε υποδιπλασιασμού (halving) του bitcoin θέτει τις βάσεις για έναν ανοδικό (bull) κύκλο και την τελευταία φορά που συνέβη κάτι τέτοιο, το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα της αγοράς σημείωσε το ιστορικό υψηλό των $69.000. Ωστόσο, η τάση που καταγράφηκε τους πρώτους μήνες του 2023, φαίνεται να έχει απομακρυνθεί από την επίδοση που κατέγραφε συνήθως πριν το halving.

Θα φτάσει το bitcoin τα 100.000;

Σύμφωνα με ανάρτηση του αναλυτή «oinonen_t» στο CryptoQuant, η τρέχουσα χωρίς προηγούμενο επίδοση οφείλεται στη διακοπή της συσχέτισης του BTC με τον δείκτη NASDAQ.

Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι, όπως επισημαίνει ο αναλυτής, στην αγορά καταγράφεται ήδη η συμπεριφορά που συνήθως παρατηρείται πριν τον υποδιπλασιασμό και αυτό θα μπορούσε να διευκολύνει την πορεία του BTC στα $100.000 μετά τον υποδιπλασιασμό.

Εκτός από τη διακοπή της συσχέτισης με τα παραδοσιακά περιουσιακά στοιχεία, ο «oinonen_t» επεσήμανε ότι η αγορά χαρακτηρίζεται από τη ζήτηση ιδιωτών, αναφέροντας ότι αυτό μοιάζει με την κατάσταση που επικρατούσε το 2019 πριν το BTC κατακτήσει τον στόχο των $46.093.

Ο κύκλος συσσώρευσης υποδηλώνει το επίπεδο αγοράς ή ζήτησης ενός περιουσιακού στοιχείου, ενώ η κατανομή, από την άλλη πλευρά, υποδηλώνει το επίπεδο προσφοράς ή πώλησης ενός περιουσιακού στοιχείου. Ως εκ τούτου, η ζώνη συσσώρευσης/κατανομής θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να εντοπίσει τις κορυφές, τους πυθμένες και τις αντιστροφές τάσεων.

Ο αναλυτής εστίασε επίσης στον λόγο προμηθειών έναντι των συνολικών αμοιβών (fees to reward ratio). Η μέτρηση αυτή αντιπροσωπεύει το ποσοστό των προμηθειών που αποκτήθηκαν ως αμοιβές από τη δημιουργία block. Πριν από το ιστορικό υψηλό του BTC και πριν το halving η μέτρηση ήταν στο 0,21, ενώ τώρα οδεύει προς το 0,1. Ως εκ τούτου, ο «oinonen_t» εκτιμά ότι η τιμή BTC μέχρι το τέλος του 2023 θα επαναλάβει την πορεία που κατέγραψε το 2019 και θα δώσει ώθηση στον υποδιπλασιασμό του bitcoin και την αμοιβή των 3,125 BTC προς την πορεία των $100.000.

 

 

Σε ετοιμότητα

Είναι ενδιαφέρον ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της Glassnode το BTC απέχει πολύ από την υπερθέρμανση με βάση τις ενδείξεις από τον δείκτη του κύκλου Pi (Pi Cycle Top Indicator). Ο δείκτης του κύκλου Pi χρησιμοποιεί τον κινούμενο μέσο όρο 111 ημερών (MA) και το διπλάσιο του ΜΑ 350 ημερών για τη μέτρηση των κορυφών του κύκλου.

Καθώς όμως ο ΜΑ των 350 ημερών (με το μωβ χρώμα) ξεπέρασε τον MA των 111 ημερών (με το πράσινο χρώμα), σημαίνει ότι το BTC δεν έχει φτάσει ακόμη στο αποκορύφωμά του και αυτό θα μπορούσε να αποδειχθεί επωφελές για εκείνους που συσσωρεύουν bitcoin.

Από την πλευρά του, ο αναλυτής «onchained» ανέφερε σε ανάρτησή του στο CryptoQuant, ότι οι βραχυπρόθεσμοι κάτοχοι (STH) προχωρούν σε πωλήσεις τη δεδομένη περίοδο.

Επίσης, οι μακροπρόθεσμοι κάτοχοι (LTH) μπορεί να αγόρασαν κατά τη διάρκεια της πτώσης και ενώ τα αποθέματα μειώνονταν στα ανταλλακτήρια. Αυτό, όπως αναφέρει ο αναλυτής, θα μπορούσε στη συνέχεια να μεταφραστεί σε ανοδική πίεση στην τιμη, καθώς αυξάνεται επίσης η ζήτηση. Όπως αναφέρει ο αναλυτής:

«Η άνοδος του bitcoin από το χαμηλότερο εύρος των $27.500-$27.800 σε πάνω από τα $28.000, θα μπορούσε να υποδηλώνει ότι οι μακροπρόθεσμοι κάτοχοι έχουν αγοράσει στην πτώση και αποσύρουν το bitcoin από τα ανταλλακτήρια, οδηγώντας σε μείωση του διαθέσιμου αποθέματος».

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αυτή οι εκτιμήσεις αυτές δεν συμφωνούν με εκείνες του Balaji Srinivasan, ο οποίος προέβλεψε ότι το BTC θα μπορούσε να φτάσει το 1 εκατομμύριο δολάρια σε λιγότερο από τρεις μήνες.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.