Εταιρεία ερευνών αναλύει την επίδραση που είχαν οι αγορές BTC της MicroStrategy του Michael Saylor στην τιμή του bitcoin.

Οι αγορές BTC της MicroStrategy είχαν αρνητική επίδραση στην τιμή

Η K33 Research, πρώην Arcane Research, δημοσιοποίησε μια νέα έρευνα που εξετάζει την επίδραση που είχαν στην τιμή του BTC οι αγορές της MicroStrategy.

Σύμφωνα με την έρευνα, το bitcoin συνήθως καταγράφει άνοδο στο διάστημα που η MicroStrategy πραγματοποιεί τις αγορές της. Θα πρέπει να σημειωθεί ωστόσο ότι αυτό αναφέρεται στις ημερομηνίες που πραγματοποιήθηκαν οι αγορές και όχι στις ημερομηνίες που ανακοινώθηκαν.

Στο παρακάτω διάγραμμα καταγράφονται οι επιδόσεις του bitcoin στα διαστήματα που η MicroStrategy αγόρασε τουλάχιστον 1.000 BTC.

Όπως φαίνεται στο διάγραμμα, τις περισσότερες φορές το κρυπτονόμισμα είχε θετικές επιδόσεις. Στην τελευταία αγορά της εταιρείας, με την οποία απέκτησε 6.455 BTC (και παράλληλα αποπλήρωσε το δάνειο στην Silvergate) , το bitcoin σημείωνε άνοδο κατά 17%.

Συνολικά και κατά μέσο όρο, το bitcoin σημειώνει άνοδο κατά 6,2% τις περιόδους αγοράς της εταιρείας και, όπως αναφέρει η έρευνα, αυτό είναι λογικό δεδομένου ότι οι αγορές της MicroStrategy λειτουργούν ως μια σταθερή αγοραστική παρουσία στην αγορά.

Εξετάζοντας όμως τις επιδόσεις του bitcoin αμέσως μετά την ανακοίνωση των αγορών της MicroStrategy προκύπτει μια πιο ενδιαφέρουσα τάση. Στο παρακάτω διάγραμμα αποτυπώνεται η επίδοση του BTC την ημέρα των ανακοινώσεων, καθώς και μια εβδομάδα μετά από αυτές, τα τελευταία χρόνια.

 

 

Αντίθετα με τα διαστήματα που πραγματοποιούνταν οι αγορές, οι ανακοινώσεις της MicroStrategy έχουν συνήθως αρνητική επίδραση στην αγορά. Τις ημέρες που η εταιρεία ανακοίνωνε τις αγορές της, η τιμή του BTC σημείωνε πτώση κατά μέσο όρο 2,2%. Όσον αφορά τις επιδόσεις μία εβδομάδα μετά τις ανακοινώσεις, ήταν κατά μέσο όρο αρνητικές αλλά στο μικρό ποσοστό του -0,2%. Μετά την ανακοίνωση της τελευταίας αγοράς από την εταιρεία, το bitcoin σημείωσε πτώση κατά 3%.

Ερμηνεύοντας τα ευρήματα για την αντίδραση της αγοράς η K33 Research αναφέρει ότι, «οι συμμετέχοντες στην αγορά αποτιμούν τις ειδήσεις ότι ένας μεγάλος αγοραστής έχει ολοκληρώσει τις αγορές του, πράγμα που σημαίνει ότι θα υπάρχει λιγότερη ρευστότητα για να στηρίξει την περαιτέρω άνοδο».

Τον Σεπτέμβριο, η MicroStrategy ανακοίνωσε τη συμφωνία της με την επενδυτική τράπεζα Cowen & Co. για την έκδοση και πώληση ίδιων μετοχών έως 500 εκατ. δολαρίων για την αγορά bitcoin. Μέχρι στιγμής, η εταιρεία έχει εκδώσει και πουλήσει ίδιες μετοχές αξίας 385,8 εκατ. δολαρίων, που σημαίνει ότι της υπολείπονται ακόμα 114,2 εκατ. δολάρια για την αγορά περισσότερων bitcoin.

«Παρότι η MicroStrategy κατάφερε να εξοφλήσει το δάνειό της Silvergate με έκπτωση 25%, η αγορά αποτιμά την είδηση ότι ένας μεγάλος αγοραστής θα έχει βραχυπρόθεσμα λιγότερα "πυρομαχικά" για ένα ανοδικό momentum», αναφέρει στην έρευνά της η K33 Research.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.