Στον απόηχο της κατάρρευσης της Silicon Valley Bank (SVB) ο Αμερικανός επενδυτής Tim Draper συμβουλεύει τους επιχειρηματίες να προχωρήσουν στη διαφοροποίηση των μετρητών τους. Σε ανάλυσή του, ο Draper υποστηρίζει ότι το bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα μπορούν να λειτουργήσουν ως αντιστάθμισμα έναντι του κινδύνου ενός τραπεζικού ντόμινο αλλά και έναντι της υπερβολικής κρατικής παρέμβασης. Όπως αναφέρει οι επιχειρήσεις δεν μπορούν πλέον να βασίζονται σε μία μόνο τράπεζα ή ένα κυβερνητικό όργανο για τα μετρητά τους και είναι απαραίτητη η διαφοροποίηση.

 

Για αυτό, ο Draper συνιστά στους επιχειρηματίες να διατηρούν το ποσό των εσόδων τουλάχιστον έξι μηνών σε μετρητά και σε δύο ξεχωριστούς τραπεζικούς λογαριασμούς, σε μια τοπική τράπεζα και σε μια διεθνή τράπεζα. Επιπλέον, συμβουλεύει τη διατήρηση του ποσού τουλάχιστον δύο μισθοδοσιών σε bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα. Ο Draper χαρακτηρίζει απαραίτητα αυτά τα προληπτικά μέτρα επειδή, όπως αναφέρει, για «πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια», οι κυβερνήσεις αναλαμβάνουν τον έλεγχο των τραπεζών και πλέον και οι ίδιες (σ.σ. οι κυβερνήσεις) «κινδυνεύουν να αποδειχθούν αφερέγγυες».

Η κατάρρευση της SVB έχει προκαλέσει σημαντική αβεβαιότητα στον κλάδο της τεχνολογίας καθώς ήταν γνωστή για τη στήριξη της σε νεοφυείς εταιρείες (startups). Επιπλέον βρίσκεται αντιμέτωπη με μια σειρά προκλήσεων μεταξύ των οποίων μια σημαντική παραβίαση ασφάλειας δεδομένων αλλά και μια έρευνα για την πολιτική των χρηματοδοτήσεων της, με αποτέλεσμα πολλές startups να αναζητούν εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης αλλά και εναλλακτικές διαχείρισης μετρητών.

 

 

Όπως ανέφερε ο Draper, μετά το κλείσιμο της SVB και των άλλων τραπεζών πολλές startups έχουν ζητήσει τη βοήθειά του με τον ίδιο να θεωρεί ότι η κατάρρευση της SVB είναι μια προειδοποίηση για τις επιχειρήσεις και τη σημασία του να είναι προετοιμασμένες για κάθε ενδεχόμενο. Όπως υποστηρίζει η διαφοροποίηση των μετρητών και η υιοθέτηση κρυπτονομισμάτων όπως το bitcoin, διασφαλίζει στις επιχειρήσεις ότι δεν θα εξαρτώνται αποκλειστικά ή σε μεγάλο βαθμό από κανένα ίδρυμα ή κυβέρνηση.

Ο Draper είναι γνωστός υποστηρικτής του bitcoin και των κρυπτονομισμάτων και οι συμβουλές του προς τους επιχειρηματίες αντανακλούν την άποψή του ότι τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία είναι το μέλλον των οικονομικών. Παλαιότερα είχε προβλέψει ότι η τιμή του bitcoin θα έφτανε τα $250.000 έως το 2022 ή τις αρχές του 2023 και έχει επενδύσεις σε startups εταιρείες που σχετίζονται με το bitcoin.

Οι συμβουλές του Draper λειτουργούν ως υπενθύμιση στις επιχειρήσεις για τη σημασία να λειτουργούν προληπτικά και να είναι προετοιμασμένες για κάθε ενδεχόμενο και σύμφωνα με τον ίδιο η διαφοροποίηση των μετρητών και η υιοθέτηση των κρυπτονομισμάτων μπορεί να λειτουργήσει για τις επιχειρήσεις ως προστασία έναντι της τρέχουσας αβεβαιότητας και αστάθειας.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.