Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής επιχειρηματικών κεφαλαίων Tim Draper εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι η πρόβλεψή του για την άνοδο της τιμής του bitcoin στα 250.000 δολάρια θα πραγματοποιηθεί φέτος, επικαλούμενος τον καταλύτη των γυναικών. Ναι, σωστά διαβάσατε.

Draper: Οι γυναίκες θα σπρώξουν το BTC στα 250.000 δολάρια

Ο Tim Draper δήλωσε σε συζήτησή του με τον Scott Melker ότι επιμένει στην εκτίμησή του για την τιμή του bitcoin στα 250.000 δολάρια φέτος, διατηρώντας τον ενθουσιασμό του για το κορυφαίο κρυπτονόμισμα παρά την πρόσφατη πτώση.

Ο Draper επικαλέστηκε τις γυναίκες και εξήγησε ότι όλο και περισσότερες γυναίκες θα αρχίσουν να χρησιμοποιούν bitcoin και αυτό θα διευρύνει σημαντικά τη βάση χρηστών. «Όλες οι γυναίκες θα έχουν πορτοφόλια bitcoin και θα αγοράζουν πράγματα με bitcoin», δήλωσε ο ίδιος.

Με δεδομένο ότι πάνω από το 50% του πλούτου στις Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκεται στα χέρια γυναικών ίσως δεν είναι παράλογο να υποστηριχθεί ότι οι γυναίκες θα μπορούσαν να συμβάλουν στην αύξηση της τιμής του BTC (σε αστρονομικά ύψη).

Ο Draper δήλωσε επίσης ότι οι έμποροι λιανικής, που επί του παρόντος λειτουργούν με μικρά περιθώρια κέρδους, δεν έχουν ακόμη συνειδητοποιήσει ότι μπορούν να εξοικονομήσουν πολύ περισσότερα αποδεχόμενοι το BTC αντί για πιστωτικές κάρτες.

 

 

Θα αποδειχθεί λάθος ο Draper;

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Draper δεν περιορίζει την πρόβλεψή του στο 2022, αναφέροντας ότι ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί στις αρχές του 2023.

Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Draper κάνει τολμηρές διακηρύξεις και προβλέψεις για το bitcoin. Έχει επαναλάβει πολλές φορές ότι η τιμή του bitcoin οδεύει στα 250.000 δολάρια μέχρι το 2022, ενώ το 2015 ο επενδυτής είχε προβλέψει ότι η τιμή του κρυπτονομίσματος θα έφτανε τα 10.000 δολάρια μέχρι το τέλος του 2017, μια πρόβλεψη που πραγματοποιήθηκε.

Προς τιμήν του, ο Draper υποστηρίζει τις προβλέψεις του και πρακτικά, επενδύοντας χρήματα σε αυτές. Σε μια δημοπρασία το 2014, επένδυσε 18,5 εκατ. δολάρια για 30.000 bitcoin που είχαν κατασχεθεί από τις αρχές των ΗΠΑ. Με τις σημερινές τιμές αγοράς, το μερίδιο του Draper αποτιμάται σε περίπου 870 εκατ. δολάρια, μια μάλλον καλή απόδοση για μια επένδυση οκτώ ετών.

Επί του παρόντος, το bitcoin διαπραγματεύεται λίγο κάτω από τα 31.000 δολάρια και για να φτάσει το επίπεδο των 250.000 δολαρίων μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, θα πρέπει να σημειώσει άλμα ανόδου κατά περίπου 862%.

Μένει να φανεί εάν κάτι τέτοιο είναι εφικτό.

Εν τω μεταξύ, ο Draper εκφράζει τη βεβαιότητα του ότι η τεχνολογία blockchain θα φέρει επανάσταση στον κόσμο και ότι η αποκεντρωμένη χρηματοοικονομική δραστηριότητα (DeFi) και τα μη ανταλλάξιμα διακριτικά (NFT) είναι τα επόμενα “big things” στη κρυπτο-σφαίρα.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.