Το bitcoin διαπραγματεύεται πάνω από τα $27.000, σημειώνοντας άνοδο 78% περίπου από τις αρχές του χρόνου και ενδεχομένως αυτό να είναι η αρχή του μεγαλύτερου ράλι εδώ και αρκετά χρόνια στο χώρο των κρυπτονομισμάτων, που θα μπορούσε να ξεπεράσει ακόμα και το bull run του 2020.


Η Θεωρία Κυμάτων του Elliott φαίνεται να συνηγορεί στην παραπάνω εκτίμηση.

Η τιμή του bitcoin κυμαίνεται μεταξύ υπερβολικού ενθουσιασμού και φόβου. Το κορυφαίο κρυπτονόμισμα σημειώνει ράλι στο ανοδικό σκέλος των οποίων καταρρίπτει ιστορικά ρεκόρ ενώ στο καθοδικό σκέλος τους διαγράφει το 80% ή και παραπάνω της ανόδου. Οι κινήσεις αυτές ωστόσο εντάσσονται στους φυσιολογικούς κύκλους της αγοράς.

Σύμφωνα με την Θεωρία Κυμάτων του Elliott, κάθε κύκλος αποτελείται από μια ακολουθία 5 κυμάτων που κινούνται σύμφωνα με την επικρατούσα τάση. Αυτά τα κύματα εμφανίζονται σε μεταβλητούς βαθμούς σε όλα τα χρονικά πλαίσια, δείχνοντας τον “φράκταλ” χαρακτήρα των χρηματοπιστωτικών αγορών.

Στα κινητήρια κύματα, για παράδειγμα, πέντε κύματα συμπορεύονται με την τάση, ενώ κάθε διόρθωση περιλαμβάνει τρία κύματα αντίθετα με την τάση. Ως αποτέλεσμα, υπάρχουν 5 κύματα με τρία βήματα προς τα πάνω και ενδιάμεσα δύο βήματα προς τα κάτω. Τα κύματα με ζυγό αριθμό συμβαδίζουν με την κυρίαρχη τάση, ενώ τα κύματα με μονό αριθμό κινούνται αντίθετα σε αυτήν. Οι μεμονωμένες διορθώσεις μπορεί να μοιάζουν με διορθώσεις ενός μεγαλύτερου κύματος εάν είναι αρκετά ισχυρές.

 

 

Σύμφωνα με τις αρχές της θεωρίας, το κύμα 4 δεν μπορεί να εισέλθει στην περιοχή τιμών του κύματος 1. Με το κύμα 1 να κορυφώνει στα $13.800 ανά BTC, η γραμμή ακύρωσης της θεωρίας θα ήταν λίγο πάνω από αυτό το επίπεδο. Το bitcoin υποχώρησε κοντά στα $15.000 στο καθοδικό σκέλος της τελευταίας διόρθωσης, αλλά ποτέ δεν έφτασε το επίπεδο του κύματος 1. Αυτό και μόνο θα μπορούσε να υποδηλώνει ότι το bitcoin προετοιμάζεται για το 5ο και τελευταίο κύμα αυτού του κύκλου.

Όπως αναφέρει επιπλέον η Θεωρία Κυμάτων του Elliott, οι διορθώσεις θα πρέπει να είναι απότομες και πλάγιες, όπως επίσης σύντομες ή μεγάλες. Το κύμα 2 διέγραψε σχεδόν το σύνολο της ανόδου του κύματος 1, κάτι που είναι χαρακτηριστικό των διορθωτικών κυμάτων. Τα κύματα 2 είναι επίσης ζιγκ-ζαγκ, γεγονός που αποτυπώθηκε στην πορεία της αγοράς των κρυπτονομισμάτων.

Το κύμα 3 δεν μπορεί να είναι το πιο σύντομο σε διάρκεια, επομένως το ράλι το 2020 και το 2021 θα πρέπει να είναι σημαντικά μεγαλύτερο από το κύμα 1. Οι προσαρμογές του κύματος 4 συνήθως μορφοποιούνται σε σχήμα τριγώνου ή είναι επίπεδες. Η τιμή του bitcoin στο κύμα 4 σχημάτισε μια διευρυμένη επίπεδη διόρθωση. Αυτό είναι ιδιαίτερα περίπλοκο επειδή το κύμα Α του κύματος 4 κορυφώνεται υψηλότερα πριν διαγράψει όλη τη στήριξη σε ένα δυσάρεστο κύμα C.

Πλέον το bitcoin βρίσκεται στο κατώφλι του κύματος 5 και αυτό αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς, σύμφωνα με την Θεωρία Κυμάτων του Elliott, τα κύματα 3 είναι μεγαλύτερα και ισχυρότερα στο χρηματιστήριο μετοχών, ενώ τα κύματα 5 είναι πιο ισχυρά στα εμπορεύματα. Με δεδομένο λοιπόν ότι το BTC θεωρείται την SEC (Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς) και την CFTC (Επιτροπή Εμπορευμάτων και Παραγώγων) εμπόρευμα, το κορυφαίο κρυπτονόμισμα μπορεί να βρίσκεται σε πορεία για το μεγαλύτερο ράλι του εδώ και χρόνια;

Συμπερασματικά, το bitcoin θα μπορούσε να βρίσκεται στο κύμα 5, το τελευταίο ενός ευρύτερου κύκλου πέντε κυμάτων και αυτό θα μπορούσε να υποδηλώνει ότι διαθέτει τη μεγαλύτερη ισχύ για ένα εντυπωσιακό φινάλε πριν από μια πολύ πιο επώδυνη bear market.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.