Τα στοιχεία δείχνουν σημάδια συσσώρευσης στο κορυφαίο κρυπτονόμισμα από μακροπρόθεσμους επενδυτές καθώς οι εκροές bitcoin (BTC) από τα ανταλλακτήρια συνεχίζονται.


Σύμφωνα με τα στοιχεία της πλατφόρμα ανάλυσης Glassnode σημείωσαν νέο ιστορικό υψηλό τόσο το ποσοστό του bitcoin που δεν έχει μετακινηθεί για τουλάχιστον ένα χρόνο στο 67,037%, όσο και το ποσοστό του BTC που δεν μετακινήθηκε για τουλάχιστον πέντε χρόνια στο 28,269%.

Ομοίως, η ποσότητα του αποθεματικού που δραστηριοποιήθηκε για τελευταία φορά πριν από τουλάχιστον 10 χρόνια επίσης κατέγραψε νέο ιστορικό υψηλό φτάνοντας τα 2,64 εκατ. BTC αξίας σχεδόν 61,5 δισ. δολαρίων.

Όπως φαίνεται στο διάγραμμα, ένα σημαντικό ποσοστό του bitcoin παραμένει αδρανές από τις πρώτες μέρες του δικτύου. Στο διάγραμμα καταγράφεται η απότομη αύξηση το 2019 στα νομίσματα που δεν μετακινήθηκαν για τουλάχιστον δέκα χρόνια, που συμπίπτει με τα δέκα χρόνια από τη δημιουργία του blockchain.

 

 

Έκτοτε, η μέτρηση συνέχισε να αυξάνεται και μάλλον εύλογα υποθέτει κανείς ότι ένα μεγάλο μέρος αυτής της αύξησης αποδίδεται σε απώλεια των ιδιωτικών κλειδιών σε πορτοφόλια bitcoin των πρώτων ημερών του δικτύου, όταν το νόμισμα είχε μικρή έως καθόλου αξία και συχνά παραχωρούνταν δωρεάν.

Η καμπύλη της μέτρησης έχει αρχίσει να ισοπεδώνεται το 2021, περίπου δέκα χρόνια αφότου το bitcoin ξεπέρασε σε αξία το ένα δολάριο. Τα παραπάνω υποδηλώνουν ότι το πραγματικό απόθεμα του bitcoin συνεχίζει να συρρικνώνεται, καθώς πολλά από αυτά τα παλιά πορτοφόλια με σημαντικές ποσότητες του νομίσματος στην κατοχή τους δεν είναι πιθανό να ενεργοποιηθούν ξανά.

Επιπλέον, ο αριθμός των διευθύνσεων bitcoin με κατοχή τουλάχιστον 1 BTC -αξίας $23.200 με τις τρέχουσες τιμές- κατέγραψε νέο ιστορικό υψηλό στις 982.932, υποδηλώνοντας ότι η συσσώρευση αυξάνεται σε επίπεδο λιανικής. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Glassnode τις τελευταίες 24 ώρες 620,8 εκατ. δολάρια εισήλθαν στα ανταλλακτήρια κρυπτογράφησης και 678,5 εκατ. δολάρια εξήλθαν από αυτά, με το αποτέλεσμα να είναι καθαρή εκροή 57,6 εκατ. δολαρίων.

Η καθαρή εκροή εκτιμάται ως ανοδική ένδειξη, καθώς συνήθως οι επενδυτές που αποσύρουν τις συμμετοχές τους από τα ανταλλακτήρια κρυπτογράφησης το κάνουν για μακροπρόθεσμη φύλαξη και διατήρηση μακριά από τους κινδύνους hacking και χρεοκοπιών. Επίσης, τα νομίσματα που δεν είναι στα ανταλλακτήρια δεν είναι άμεσα διαθέσιμα προς πώληση.

Τα στοιχεία αυτά συμφωνούν με τα ευρήματα πρόσφατης έρευνας σύμφωνα με τα οποία μεγαλύτερη ποσότητα του αποθέματος bitcoin παρέμεινε αδρανές τα τελευταία δέκα χρόνια, περιορίζοντας το διαθέσιμο στα ανταλλακτήρια.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.