Οι επενδυτές δεν προχωρούν σε κινήσεις των νομισμάτων τους και το ποσό των αδρανοποιημένων bitcoin πλησιάζει σε νέο ιστορικό υψηλό.


Οι κινήσεις του bitcoin είναι και πάλι περιορισμένες, με την ποσότητα των αδρανών νομισμάτων να πλησιάζει σε νέο υψηλό όλων των εποχών.

Σύμφωνα με την εταιρεία ανάλυσης blockchain Glassnode, ο αριθμός των bitcoin που δεν έχουν μετακινηθεί για τουλάχιστον έξι μήνες - αποκαλούμενα και «παλιό απόθεμα» - ανέρχεται σε 14,99 εκατομμύρια και η αξία τους εκτιμάται σε περίπου $370 δισ. σε σημερινές τιμές.

Όπως ανέφερε η Glassnode το υψηλό όλων των εποχών είναι 15,029 εκατ., από τον Δεκέμβριο. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό;

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Arkham Intelligence, Miguel Morel, αυτό συμβαίνει επειδή οι επενδυτές του bitcoin επικεντρώνονται και πάλι στα μακροπρόθεσμα κέρδη. «Η κοινότητα του bitcoin έχει προσανατολιστεί σε σαφώς πιο μακροπρόθεσμο ορίζοντα, εστιάζοντας κυρίως στη διατήρηση (holding)», δήλωσε ο Morel και πρόσθεσε:

«Οι κοινότητες σε άλλες αλυσίδες όπως το Ethereum δημιουργούν εργαλεία και υπηρεσίες που επιτρέπουν τη σαφώς μεγαλύτερη κινητικότητα των νομισμάτων, αποσκοπώντας κυρίως στα κέρδη».

Η Glassnode ανέφερε στην έκθεσή της ότι υπάρχει «μεταβολή του κύκλου και διαπιστώνεται αξιοσημείωτη αλλαγή στα μοντέλα συμπεριφοράς των επενδυτών».

 

 

Σε πρόσφατη έκθεσή της η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (BIS) καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι επενδυτές που αποκομίζουν κέρδη από την αγορά του κρυπτονομίσματος είναι οι επαγγελματίες traders και οι «φάλαινες», δηλαδή αυτοί που διαθέτουν στην κατοχή τους μεγάλες ποσότητες για μεγάλο χρονικό διάστημα ή αποδεικνύονται αρκετά έξυπνοι ως επενδυτές πουλώντας πριν από σημαντικές πτώσεις.

Οι περισσότεροι αγοραστές bitcoin, σύμφωνα με την έκθεση της BIS, εισήλθαν στην αγορά κατά τη διάρκεια των ανοδικών ράλι (bull runs) όταν η τιμή ήταν υψηλή και σε μεγάλο βαθμό αυτοί οι επενδυτές έχουν πουλήσει τις συμμετοχές τους για να καλύψουν τις απώλειες.

Όπως έχει αναφέρει η Glassnode σε προηγούμενη έκθεσή της τα αδρανή νομίσματα μετά από μια περίοδο διακράτησης 155 ημερών είναι «ολοένα και λιγότερο πιθανό να ξοδευτούν». Η εταιρεία αναλύσεων στην τρέχουσα έκθεσή της αναφέρει ότι αυτό το μοντέλο συμπεριφοράς έχει παρατηρηθεί σε προηγούμενες πτωτικές αγορές (bear markets), «υποδηλώνοντας δυνητικά την αντίληψη των επενδυτών ότι η αγορά είναι υπερπουλημένη (oversold)» —δηλαδή σε πορεία πιθανής ανάκαμψης.

Σημειώνεται ότι στις αρχές του μήνα, μια «αρχαία» διεύθυνση bitcoin που δεν είχε πραγματοποιήσει συναλλαγές για πάνω από μια δεκαετία, άδειασε το πορτοφόλι της - με πιθανολογούμενο κέρδος 120.000.000% που μεταφράζεται σε BTC αξίας 9,6 εκατομμυρίων δολαρίων.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.