Εφόσον τα νομίσματα πουλήθηκαν, ο ιδιοκτήτης κατέγραψε κέρδος 120.000.000%.

Μια... αρχαία διεύθυνση BTC που είχε παραμείνει αδρανής και δεν έχει πραγματοποιήσει συναλλαγές για περισσότερο από μια δεκαετία ξαναζωντάνεψε την Τετάρτη - και τα κέρδη είναι αξιοσημείωτα.

Από την 1η Οκτωβρίου 2012, η διεύθυνση 1MMXRAo6CZQ5KuLkboQ3tULhZZtj3ovmjT κατείχε 412,12 BTC που είχαν συγκεντρωθεί από τέσσερις συναλλαγές, συνολικής αξίας μόλις $8 εκείνη την εποχή. Έκτοτε, δεν υπήρξε καμία κίνηση στο πορτοφόλι μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου 2023, όταν σχεδόν όλα τα κέρματα αποσύρθηκαν από το πορτοφόλι και ενώ η τιμή τους διαμορφώνεται στα $23.000 το καθένα.

Συνολικά τα κέρματα που μετακινήθηκαν αξίζουν 9,6 εκατ. δολαρίων – με την ποσοστιαία αύξηση της αξίας τους στο 120.000.000%.

Παρότι μετακινήσεις BTC μεγάλης αξίας γίνονται καθημερινά, είναι λίγες οι φορές που τα παλιά νομίσματα μετακινούνται και προσελκύουν τα φώτα της δημοσιότητας. Όπως αναφέρει η Glassnode, μετά από μια περίοδο διακράτησης 155 ημερών, τα αδρανή νομίσματα είναι «ολοένα και πιο απίθανο να ξοδευτούν» και, επομένως, θεωρούνται ως το λιγότερο ρευστοποιήσιμο μέρος του συνολικού αποθέματος.

Η δαπάνη παλιών νομισμάτων, «μπορεί να υποδηλώνει μια αλλαγή στάσης όσον αφορά τη διακράτηση του περιουσιακού στοιχείου» — και συνήθως κάτι τέτοιο συμβαίνει σε περιόδους αστάθειας και μεταβλητότητας της αγοράς. Ωστόσο, στο ενημερωτικό δελτίο του περασμένου μήνα της Glassnode  φαίνεται ότι ο αριθμός των νομισμάτων που διατηρούνται μακροπρόθεσμα αυξάνεται με ρυθμό 100.000 το μήνα, παρά το γεγονός ότι οι βραχυπρόθεσμοι κάτοχοι εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία να αποκομίσουν κέρδη από το πρόσφατο ράλι του bitcoin.

Τον Μάρτιο του 2022, ένα ακόμη παλαιότερο πορτοφόλι που περιείχε 489 bitcoins απέσυρε νομίσματα που χρονολογούνταν από τον Οκτώβριο του 2010, δηλαδή πολλούς μήνες πριν ο δημιουργός του bitcoin με το ψευδώνυμο Satoshi Nakamoto αποχωρήσει και όταν η τιμή του bitcoin ήταν μόλις $0,19. Ο Satoshi θεωρείται ότι κατέχει έως και το 5% του συνολικού αποθέματος bitcoin που απέκτησε από την εξόρυξη στις πρώτες μέρες του δικτύου, αλλά αρκετοί εκτιμούν ότι αυτά τα νομίσματα δεν θα μετακινηθούν ξανά.

 

 

Ο προγραμματιστής @LukeDashJr λέει ότι τεχνικά κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει εάν ο Satoshi έχει χρησιμοποιήσει αυτά τα νομίσματα ή εάν τα χρησιμοποιεί ή τα διαχειρίζεται με κάποιο τρόπο σήμερα. Ωστόσο, ο ίδιος εκτιμά ότι η έλλειψη κινήσεων πιθανότατα σημαίνει ότι ο δημιουργός τους είναι νεκρός.

«Αν δεν είναι νεκρός, δεν θα επέτρεπε στους απατεώνες να κλέβουν την ταυτότητά του υποδυόμενοι τον ίδιο (θα ήταν πανεύκολο για αυτόν να τους ξεσκεπάσει με ένα πρόγραμμα PGP ή μια υπογραφή bitcoin)» ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter, προσθέτοντας ότι «Επιπλέον, θα διατηρούσε το απόθεμά του ενώ η ανάπτυξη του δικτύου χρειάζεται χρηματοδότηση;»

Και κατέλεηξε:

«Αν δεν είναι νεκρός, θα πρέπει να έχει χάσει τα κλειδιά του».

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.