Οι ρυθμιστικές αρχές της Νότιας Κορέας έδωσαν εντολή στα ανταλλακτήρια KuCoin και OKX να «παγώσουν» το σύνολο των 3.313 Bitcoin (BTC) αξίας περίπου 67 εκατ. δολαρίων που συνδέονται με τον Do Kwon.


Το «πάγωμα» περιουσιακών στοιχείων στα KuCoin και OKX μεταδόθηκε από τοπική ειδησεογραφική ιστοσελίδα η οποία επικαλείται αξιωματούχους του γραφείου της Εισαγγελίας της Νότιας Περιφέρειας της Σεούλ.

Παράλληλα σύμφωνα με το CryptoQuant, το Luna Foundation Guard (LFG), δημιούργησε πρόσφατα ένα νέο πορτοφόλι κρυπτογράφησης από το οποίο μετέφερε το σύνολο των bitcoin στα δύο ανταλλακτήρια.

«Η CryptoQuant εντόπισε νέες διευθύνσεις bitcoin που ανήκουν στο LFG με βάση τα μοτίβα συναλλαγών, τις ροές και άλλες μη δημόσιες πληροφορίες», ανέφερε σε γραπτή δήλωσή του ο ερευνητής της CryptoQuant.

Ο Do Kwon χαρακτηρίζεται ως «πρόσωπο ενδιαφέροντος» στις έρευνες για την κατάρρευση του Terra (LUNA) και του αλγοριθμικού stablecoin, TerraUSD (UST) και βρίσκεται εδώ και καιρό στο ραντάρ των κορεατικών ρυθμιστικών αρχών, ενώ οι προσπάθειες σύλληψής του έχουν αποδειχθεί άκαρπες. Επιβεβαιώνοντας ότι ο προγραμματιστής δεν είναι πλέον κάτοικος της Σιγκαπούρης, η Interpol εξέδωσε «Κόκκινη ειδοποίηση» για την άμεση σύλληψή του.

 

 

Από την πλευρά του, ο Do Kwon επαναλαμβάνει ότι «δεν προσπαθεί να κρυφτεί» και προσθέτει ότι «πηγαίνει βόλτες στα εμπορικά κέντρα».

Ωστόσο παρά την παρουσία του στα social media, παραμένει άγνωστο το που βρίσκεται και αρκετοί θεωρούν ότι αυτό θα αλλάξει με την έκδοση εντάλματος από την Interpol.

Η κατάρρευση των LUNA και UST εξαΰλωσε περίπου 60 δισ. δολάρια από το οικοσύστημα Terra τα οποία δεν έχει καταστεί δυνατό να ανακτηθούν παρά τo fork που ακολούθησε με νέο token. Και παρότι οι ρυθμιστικές αρχές κατανοούν ότι τα κεφάλαια δεν θα επιστραφούν θα χρειαστούν έναν αποτρεπτικό παράδειγμα ή κατά άλλους έναν αποδιοπομπαίο τράγο τον οποίο και αναζητούν στο πρόσωπο του Do Kwon ή/και του συνιδρυτή Daniel Shin.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.