Σε μια μάλλον αναμενόμενη εξέλιξη η υπόθεση του Do Kwon, του συνιδρυτή του οικοσυστήματος Terra που κατέρρευσε τον Μάιο προκάλεσε και την εμπλοκή της Interpol, όπως μετέδοσαν χθες τα ειδησεογραφικά πρακτορεία.


Την περασμένη εβδομάδα, η Αστυνομία της Σιγκαπούρης εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για τον Kwon ο οποίος, όπως ανέφερε τότε δεν βρισκόταν πλέον στη χώρα ενώ εκτιμάται ότι διαθέτει ένα σπίτι στη Σιγκαπούρη.

Μετά τον σάλο που είχε προηγηθεί για το που βρίσκεται ο Kwon, η Interpol φαίνεται πως του έδινε χρόνο να εμφανιστεί και ενώ ο ίδιος είχε γράψει στο Twitter «Δεν προσπαθώ να ξεφύγω ή κάτι παρόμοιο».

Ο Do Kwon λέει ότι δεν προσπαθεί να ξεφύγει από την αστυνομία

Μάλιστα σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις ο Kwon έγραψε στο Twitter ότι ήθελε απλώς να «κάψει λίγες θερμίδες» χωρίς να αποκαλύπτει το που ακριβώς βρίσκονταν.

«Δεν έχω πάει για τρέξιμο εδώ και καιρό, θα πρέπει να κάψω μερικές θερμίδες»

Ωστόσο, οι εισαγγελείς της Νότιας Κορέας έχουν ήδη δηλώσει ότι ο Kwon δεν συνεργάζεται μαζί τους και «ξεκάθαρα έχει τραπεί σε φυγή».

Σύμφωνα με την αστυνομία της Νότιας Κορέας, για τον Do Kwon –ο οποίος καταζητείται για κατηγορίες που σχετίζονται με την «εξάλειψη» κρυπτονομισμάτων αξίας 45 δισ. δολαρίων– έχει εκδοθεί κόκκινη ειδοποίηση από την Interpol, σύμφωνα με την οποία αναζητείται από τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου σε όλο τον κόσμο με σκοπό τη σύλληψή του.

«Δεν "έχω τραπεί σε φυγή" ή οτιδήποτε τέτοιο - συνεργαζόμαστε πλήρως με οποιαδήποτε κρατική υπηρεσία έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να επικοινωνήσει μαζί μας και δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε».

 

 

Τι είναι η κόκκινη ειδοποίηση;

Ο όρος «Κόκκινη ειδοποίηση» αναφέρεται σε ένταλμα σύλληψης το οποίο εκδίδεται κατόπιν αιτήματος μιας χώρας μέλους της Interpol και αποστέλλεται σε όλα τα κράτη μέλη της και στο οποίο ζητείται η σύλληψη ενός καταζητούμενου με σκοπό «την παράδοση, έκδοση ή άλλης ισοδύναμης νομικής ενέργειας».

Ο Do Kwon σε προηγούμενο μήνυμά του στο Twitter ανέφερε ότι η Terraform Labs «υπερασπίζεται τον εαυτό της» έναντι πολλών δικαιοδοσιών δήλωνε ότι θα συνεργαστεί πλήρως με όποια υπηρεσία της Νότιας Κορέας επικοινωνήσει μαζί τους.

Η Terraform Labs με έδρα τη Σεούλ έχει βρεθεί στο επίκεντρο της προσοχής μετά την κατάρρευση του TerraUSD (UST), του αλγοριθμικού stablecoin που αποσυνδέθηκε ραγδαία από το αμερικανικό δολάριο τον Μάιο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της CoinGecko, η κεφαλαιοποίηση της αγοράς του UST και του «αδελφού» νομίσματος LUNA μειώθηκε κατά περίπου 45 δισ. δολάρια σε μόλις επτά ημέρες από την κατάρρευση.

Η κρίσης ρευστότητας που ακολούθησε οδήγησε στην χρεοκοπία αρκετούς δανειστές και hedge funds, μεταξύ των οποίων οι Celsius, Voyager και Three Arrows Capital.

Σύμφωνα με έκθεση της πλατφόρμας ερευνών και ειδήσεων Benzinga Pro η τιμή πώλησης για το Terra βρίσκεται στα $2,62 έχοντας σημειώσει πτώση κατά 10,1% την τελευταία εβδομάδα. Σε σύγκριση, το bitcoin, έχει ενισχυθεί κατά 2,9% και το ethereum έχει υποχωρήσει κατά 0,2% το ίδιο διάστημα.

Σύμφωνα με το διάγραμμα της TradingView η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς κρυπτονομισμάτων ανέρχεται σήμερα στα 931.544 δισ. δολάρια

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.