Η σημαντική κίνηση του bitcoin [BTC] τις τελευταίες ημέρες είναι αναμφίβολα η διάσπαση των $22.000 ακόμα και εάν στη συνέχεια η τιμή του υποχώρησε κάτω από αυτό το επίπεδο.


Η διάσπαση των $22.000 έγινε στις 12 Σεπτεμβρίου και ήταν η πρώτη φορά που το κρυπτονόμισμα βρίσκονταν πάνω από αυτή τη τιμή σε διάστημα 3 εβδομάδων. Παράλληλα όμως και με βάση τα στοιχεία της Santiment, η αναλογία των συναλλαγών με κέρδη έναντι εκείνων με απώλειες κατέγραψε την υψηλότερη τιμή της από τον Μάρτιο του 2022.

Παρά το γεγονός ότι το BTC υποχώρησε χθες Τρίτη με σημαντικές απώλειες άνω του 5% το κορυφαίο κρυπτονόμισμα παραμένει σε τροχιά να κλείσει θετικά την εβδομάδα. Σε αυτό λειτουργεί υποστηρικτικά το γεγονός της αύξησης του όγκου των συναλλαγών οι οποίες εκτινάχθηκαν στο ημερήσιο διάγραμμα πάνω από 15%.

Ωστόσο φαίνεται ότι η στήριξη των όγκων συναλλαγών στην τιμή λειτουργεί και αντίστροφα δηλαδή η άνοδος της τιμής στηρίζει την αύξηση των όγκων συναλλαγών καθιστώντας και πάλι ελκυστικό το κρυπτονόμισμα στους traders. Όπως αναφέρει σε ανάρτησή της στο Twitter η Glassnode, ο αριθμός των συναλλαγών σε BTC ανήλθε σε 10.858 σημειώνοντας υψηλό τριών μηνών.

 

 

Κυρίαρχο και στα κοινωνικά μέσα

Σύμφωνα με την LunarCrush το bitcoin ανακηρύχθηκε ως το «νόμισμα της ημέρας» (Coin of the day) με τη σχετική ανάρτηση να αναφέρεται στην «αύξηση της τιμής του και την αυξανόμενη δραστηριότητά του στα κοινωνικά μέσα». Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ακριβώς η δραστηριότητα και οι αναφορές στα κοινωνικά μέσα αντιπροσωπεύουν ένα βασικό ποσοστό του ανοδικού momentum.

Επιπλέον, το bitcoin αναμένεται να επικρατήσει και πάλι στην αγορά έναντι του ethereum [ETH] καθώς ήδη το έχει ξεπεράσει στην «κατ’ όγκο κυριαρχία». Το ethereum είχε κυριαρχήσει στην αγοράς κρυπτογράφησης για σχεδόν δύο μήνες ενόψει της συγχώνευσης (the merge). Όπως ανέφερε ο αναλυτής Μaartunn στο CryptoQuant, η κυριαρχία του BTC αναμένεται να επανέλθει και να διευρυνθεί όταν καταλαγιάσει ο «θόρυβος» της συγχώνευσης.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.