Την εκτίμησή του ότι το bitcoin θα επανέλθει ως η κυρίαρχη δύναμη στην αγορά κρυπτονομισμάτων όταν καταλαγιάσει ο «θόρυβος» για τη συγχώνευση (the merge) του ethereum εκφράζει αναλυτής στο CryptoQuant.


Το ποσοστό του bitcoin στους όγκους συναλλαγών ξεπερνά ήδη εκείνο του ethereum

Σύμφωνα με την ανάρτηση του αναλυτή Μaartunn στο CryptoQuant, υπάρχουν σημάδια που δείχνουν ότι το BTC επανέρχεται ως η κυρίαρχη δύναμη στην αγορά ξεπερνώντας και πάλι το ETH.

Ο δείκτης που επικαλείται ο αναλυτής είναι η «κατ’ όγκο κυριαρχία», ο οποίος αποτιμά το μερίδιο του κάθε κρυπτονομίσματος στον συνολικό όγκο συναλλαγών.

Ο «όγκος συναλλαγών» αναφέρεται στο σύνολο των συναλλαγών κρυπτονομισμάτων στις spot αγορές.

Στο παρακάτω διάγραμμα αποτυπώνεται η τάση στην κατ' όγκο κυριαρχία τόσο για το bitcoin όσο και για το ethereum:

Όπως φαίνεται στο διάγραμμα, στις αρχές Ιουλίου το ποσοστό του bitcoin στον όγκο συναλλαγών ήταν σημαντικά υψηλότερο από εκείνο του ethereum όμως στα μέσα του μήνα το ποσοστό του ETH άρχισε να αυξάνεται και να ξεπερνά το BTC.

 

 

Τον Αύγουστο, η κατ' όγκο κυριαρχία του ETH ήταν υψηλότερη από εκείνη του BTC καθ' όλη τη διάρκεια του μήνα, με δύο σύντομες εξαιρέσεις.

Το ίδιο μοτίβο συνεχίστηκε και τον Σεπτέμβριο, μέχρι πριν από λίγες μέρες. Η επικράτηση του Ethereum για σχεδόν δύο μήνες αποδίδεται στον «θόρυβο» για την επερχόμενη συγχώνευση και τη μετάβαση από το PoW στο PoS.

Ο αναλυτής εκτιμά ότι μόλις ολοκληρωθεί η συγχώνευση οι όγκοι συναλλαγών του Ethereum θα εξασθενίσουν.

Η ανακατάληψη της πρωτιάς στους όγκους συναλλαγών από το BTC έγινε πριν τέσσερις μέρες και διατηρείται έκτοτε με τον αναλυτή να επισημαίνει ότι πρόκειται για μια πρώτη ένδειξη αλλαγής της συμπεριφοράς των επενδυτών στην επικείμενη συγχώνευση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μετά τη συγχώνευση το bitcoin θα είναι και πάλι η κυρίαρχη δύναμη στην αγορά των κρυπτονομισμάτων όπως δείχνει η τρέχουσα πρωτιά του στις συναλλαγές στα ανταλλακτήρια.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.