Η πρόσφατη αύξηση των εισροών στα ανταλλακτήρια παραγώγων έχει παρατηρηθεί και στο παρελθόν και μάλιστα είχε προηγηθεί ο σχηματισμός τοπικών πυθμένων.

 

Όπως επισήμανε αναλυτής σε ανάρτησή του στο CryptoQuant, τελευταία οι «φάλαινες» μεταφέρουν τα νομίσματά τους σε ανταλλακτήρια παραγώγων.

Ο σχετικός δείκτης -«μέσος όρος εισροών όλων των ανταλλακτηρίων έναντι των ανταλλακτηρίων παραγώγων»- μετρά την ποσότητα των νομισμάτων bitcoin που μετακινείται από τα spot ανταλλακτήρια (ή άλλα ανταλλακτήρια παραγώγων) σε ανταλλακτήρια παραγώγων.

Όταν η μέτρηση του δείκτη αυξάνεται, σημαίνει ότι τη δεδομένη στιγμή οι «φάλαινες» μεταφέρουν μεγάλο αριθμό νομισμάτων σε ανταλλακτήρια παραγώγων από τις spot αγορές. Αντίθετα, οι χαμηλές τιμές του δείκτη υποδηλώνουν ότι οι επενδυτές δεν καταθέτουν τόσα πολλά BTC στα ανταλλακτήρια παραγώγων τη δεδομένη στιγμή.

Στο παρακάτω διάγραμμα απεικονίζεται η τάση μεταφοράς bitcoin από όλα τα ανταλλακτήρια στα ανταλλακτήρια παραγώγων τα τελευταία χρόνια:

 

 

Όπως φαίνεται στο διάγραμμα κάθε φορά που ο δείκτης σημειώνει άνοδο η τιμή του κρυπτονομίσματος σχηματίζει τοπικό πυθμένα ενώ αντίθετα η χαμηλή μέτρηση του δείκτη συνήθως μεταφράζεται σε άνοδο της τιμής του BTC.

Η πιθανή εξήγηση είναι ότι οι «φάλαινες» ανοίγουν πολλές long θέσεις (θέσεις αγοράς) όταν σχηματίζονται πυθμένες ενώ όταν σημειώνεται άνοδος τα νομίσματά τους κατευθύνονται στην spot αγορά (και δεν τοποθετούν πολλά νομίσματα σε παράγωγα).

Το μοτίβο αυτό επαναλήφθηκε πριν από λίγους μήνες, όταν η τιμή του κρυπτονομίσματος προσέγγισε τον πυθμένα των $18.000.

Πρόσφατα, όταν η τιμή του κρυπτονομίσματος υποχώρησε, οι εισροές στα παράγωγα σημείωσαν άνοδο. Εφόσον το μοτίβο αυτό επαναληφθεί και τώρα, τότε το bitcoin έχει σχηματίσει τοπικό πυθμένα και αναμένεται τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα να καταγραφεί ανοδικό momentum.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.