Τα on-chain στοιχεία δείχνουν ότι το ποσοστό συναλλαγών των «φαλαινών» του bitcoin αυξήθηκε λίγο πριν την πτώση της κρυπτονομίσματος κάτω από τα 19.000 δολάρια.


Το ποσοστό των συναλλαγών των «φαλαινών» έφτασε το 90% πριν την πτώση της τιμής

Η δραστηριότητα των «φαλαινών» στα ανταλλακτήρια αυξήθηκε πρόσφατα όπως επισημαίνεται στην ανάρτηση αναλυτή στο CryptoQuant.

Η «ποσοστό συναλλαγών των "φαλαινών"» μετρά την αναλογία μεταξύ των δέκα μεγαλύτερων εισερχόμενων συναλλαγών στα ανταλλακτήρια προς τις συνολικές εισροές.

Οι δέκα μεγαλύτερες μεταφορές εκτιμάται ότι γίνονται από τις «φάλαινες» και η μέτρηση αποκαλύπτει το ποσοστό αυτών των μεγάλων κατόχων στον συνολικό αριθμό των μετακινούμενων νομισμάτων στα ανταλλακτήρια.

Όταν η τιμή της μέτρησης είναι υψηλή, σημαίνει ότι ένα μεγάλο μέρος των εισροών τη δεδομένη στιγμή προέρχεται από «φάλαινες» και αυτό μπορεί να ερμηνευτεί ως «ξεφόρτωμα» και πτωτική ένδειξη για την τιμή.

Αντίθετα, η χαμηλή τιμή της μέτρησης μπορεί να υποδηλώνει ότι οι «φάλαινες» τη δεδομένη στιγμή εντάσσονται στο «υγιές» κομμάτι των συναλλαγών στα ανταλλακτήρια και αυτό συνιστά ανοδική ή ουδέτερη ένδειξη για την τιμή του κρυπτονομίσματος.

Ιστορικά, η μέτρηση διαμορφώνεται σε τιμές πάνω από το 0,85 κατά τη διάρκεια των bear markets (πτωτικές αγορές) ή των ψευδώς ανοδικών αγορών, ενώ κατά τη διάρκεια των ανοδικών ράλι παραμένει συνήθως κάτω από αυτό το όριο.

Στο παρακάτω διάγραμμα αποτυπώνεται η πορεία του ποσοστού των συναλλαγών των «φαλαινών» τους τελευταίους δύο μήνες:

Όπως φαίνεται στο διάγραμμα, το ποσοστό των συναλλαγών των φαλαινών bitcoin αυξήθηκε στο 0,9 χθες, υποδηλώνοντας ότι το 90% των εισροών στα ανταλλακτήρια αποδίδεται στις «φάλαινες».

 

 

Η άνοδος της μέτρησης έρχεται μετά την πρόσφατη πτώση της τιμής του νομίσματος κάτω από τα 19.000 δολάρια, υποδηλώνοντας ότι αυτή μπορεί να οφείλεται σε «ξεφόρτωμα» από τις «φάλαινες».

Έκτοτε, το ποσοστό των «φαλαινών» παραμένει αυξημένο, κάτι που θα μπορούσε να σημαίνει ότι οι εισροές των «φαλαινών» συνεχίζονται και να ερμηνευθεί ως πτωτική ένδειξη για το BTC.

Σημειώνεται ότι το bitcoin βρίσκεται στα 20.800 δολάρια σήμερα σημειώνοντας άνοδο 7,6% το τελευταίο 24ωρο και έχοντας καταγράψει πτώση κατά 10,5% τον τελευταίο μήνα.

Στο παρακάτω διάγραμμα αποτυπώνεται η πορεία της τιμή του νομίσματος τις τελευταίες πέντε ημέρες.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.