Οι ροές σε short τοποθετήσεις στο bitcoin αυξάνονται τους τελευταίους δύο μήνες. Παρά το γεγονός της πρόσφατης μίνι ανάκαμψης του BTC με την επαναπροσέγγιση των $25.000 το κλίμα παραμένει πτωτικό και με την πάροδο του χρόνου αυξάνει τις short τοποθετήσεις στο κρυπτονόμισμα. Το bitcoin διαπραγματεύεται στα $20.221, κατά 1% χαμηλότερα από χθες και με πτώση σχεδόν 8% σε επίπεδο εβδομάδας. Από την άλλη πλευρά, η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς των κρυπτονομισμάτων ανέρχεται στα 986,22 δισ. δολάρια, σημειώνοντας αύξηση κατά 0,97% το τελευταίο 24ωρο.

Οι short τοποθετήσεις στο bitcoin συνεχίζουν να αυξάνονται

Η αύξηση των short τοποθετήσεων στο bitcoin καταγράφεται επί αρκετούς μήνες. Πρόσφατα στην παρουσίαση του πρώτου ETF (διαπραγματεύσιμο αμοιβαίο κεφάλαιο) για short τοποθετήσεις στο bitcoin, της ProShares, οι εισροές σημείωσαν ρεκόρ και ενώ στη συνέχεια το ενδιαφέρον ατόνισε, επανέκαμψε γρήγορα.

Χαρακτηριστικό ήταν το παράδειγμα όταν η τιμή του bitcoin έπεσε κάτω από τα 21.000 δολάρια ανατρέποντας το κλίμα καθώς είχε προηγηθεί το ιστορικό υψηλό στις αρχές του Αυγούστου. Ωστόσο, καθώς ο μήνας όδευε προς το τέλος του, οι επενδυτές άρχισαν να προσανατολίζονται στο shorting του bitcoin.

Η άνοδος του δείκτη Proshares Bitcoin Index (BITI) κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που έληξε στις 29 Αυγούστου τον οδήγησε σε νέο ιστορικό υψηλό των 4.310 BTC. Ωστόσο, η μέτρηση αυτή απέχει αρκετά από την τρέχουσα έκθεση του ETF σε μακροπρόθεσμες τοποθετήσεις. Η ξαφνική άνοδος του δείκτη υποδηλώνει ότι οι επενδυτές γίνονται πιο απαισιόδοξοι για το μέλλον.

 

 

Ο δείκτης απληστίας και φόβου εξακολουθεί να παραμένει χαμηλά

Η ξαφνική άνοδος της τιμής του BTC έχει συνδεθεί με τα χαμηλά του δείκτη τους τελευταίους δύο μήνες. Την 1η Ιουλίου, την πρώτη φορά που συνέβη αυτό, η τιμή του δείκτη ήταν περίπου στα 3.811 BTC, ενώ η τιμή του ψηφιακού νομίσματος είχε πέσει κάτω από τα 20.000 δολάρια. Στις 13 και 26 Ιουλίου επαναλήφθηκε το ίδιο μοτίβο. Η τιμή του bitcoin έπεσε κάτω από τα 20.000 δολάρια πριν ανακάμψει παραμένοντας στην περιοχή αυτή.

Η μέτρηση του δείκτης BITI στα 4.310 BTC αντιπροσωπεύει μια αύξηση 70% τις προηγούμενες δύο εβδομάδες που οφείλεται κυρίως στην επιδείνωση του κλίματος της αγοράς. Η μέτρηση του δείκτη φόβου και απληστίας βρίσκεται στο 20, που δείχνει ότι η αγορά παραμένει εξαιρετικά φοβισμένη.

Με τις δεδομένες συνθήκες η πορεία της αγοράς δεν αποτελεί έκπληξη και είναι πιθανό η πτωτική τάση να συνεχιστεί για μερικούς μήνες ακόμη ενώ οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι short τοποθετήσεις στα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία όπως το bitcoin θα συνεχίσουν να αυξάνονται.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.