Σε στενό εύρος κινήθηκε η τιμή του bitcoin κατά τη διαπραγμάτευση της Τετάρτης 8 Ιουλίου μετά την παρατεταμένη πτώση εννέα εβδομάδων που έχει καταγράψει. Συγκεκριμένα η τιμή του κορυφαίου κρυπτονομίσματος διαμορφώθηκε στα 30.280 δολάρια σημειώνοντας άνοδο κατά 0,35% τις τελευταίες 24 ώρες.

 

Mεταβλητότητα καταγράφηκε και σε άλλα κρυπτονομίσματα, με τα ETH, BNB, XRP και SOL, μεταξύ άλλων, να δέχονται τις ισχυρότερες πιέσεις. Την ισχυρότερη άνοδο κατά 10,23% κατέγραψε το Cardano (ADA) που βρέθηκε στα 0,64 δολάρια.

Ισχυρή είναι η εικόνα της αγοράς κρυπτονομισμάτων καθώς η συνολική κεφαλαιοποίηση σημείωσε άνοδο κατά 2,31% το τελευταίο 24ωρο ανακτώντας το ορόσημο του 1,24 τρισ, δολαρίων και πλέον το ενδιαφέρον των επενδυτών εστιάζεται στο εάν το bitcoin θα καταφέρει να διασπάσει το εύρος τιμών των τεσσάρων εβδομάδων, ως επακόλουθο μιας σειράς θετικών τεχνικών στοιχείων.

Τεχνικά, οι συνεχιζόμενες πιέσεις στην τιμή του BTC έχουν διαμορφώσει ένα ανοδικό μοτίβο τριγώνου αντιστροφής το οποίο, εάν επιβεβαιωθεί, θα μπορούσε να ωθήσει την τιμή στα 38.000 δολάρια. Ωστόσο, για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να διασπαστεί η πάνω γραμμή αντίστασης του τριγώνου αλλά και το όριο των 32.400 δολαρίων όπως φαίνεται και στο διάγραμμα. Αντίθετα σε περίπτωση που η τιμή διασπάσει την τρέχουσα γραμμή στήριξης του τριγώνου αναμένεται νέο sell-off.

Σύμφωνα με στοιχεία της Santiment, την περασμένη εβδομάδα και ενώ η τιμή του BTC παρέμεινε στην περιοχή των 30.000 δολαρίων, αποσύρθηκαν από τα ανταλλακτήρια πάνω από 50.000 bitcoin. Είναι ωστόσο ενδιαφέρον ότι σε αυτή την περιοχή της τιμής, η συσσώρευση από διευθύνσεις μεγάλων «φαλαινών» είναι πρωτοφανής («φάλαινες» χαρακτηρίζονται οι διευθύνσεις εκείνων που έχουν στην κατοχή τους από 1.000 bitcoin και πάνω ενώ οι μεγάλες φάλαινες ή Humpback whales έχουν στην κατοχή τους πάνω από 5.000 bitcoin).

 

 

Την τρέχουσα εβδομάδα, οι «φάλαινες» κατέγραψαν την υψηλότερη διαθεσιμότητα BTC σε διάστημα ενός χρόνου, γεγονός το οποίο, η Santiment, χαρακτήρισε ως «ένα πολλά υποσχόμενο σημάδι». Επιπλέον, τον περασμένο μήνα διπλασιάστηκαν οι HODLERs (όσοι διατηρούν τις θέσεις τους και διακρατούν bitcoin), με τη μεγαλύτερη αύξηση να σημειώνεται από εκείνους που διαθέτουν στα πορτοφόλια τους κάτω από 100 BTC.

Επιπλέον, παρά το γεγονός ότι οι εξορύκτες (miners) bitcoin μετά το πρόσφατο sell-off ήταν από τους μεγαλύτερους πωλητές μειώνοντας τα διαθέσιμά τους κατά 5.000 έως 8.000 BTC τον μήνα, ο ρυθμός αυτός έχει επιβραδυνθεί σημαντικά τις τελευταίες 10 μέρες στα 3.300 BTC. Η επιβράδυνση αυτή αποδίδεται εν μέρει στη σημαντική μείωση των εσόδων των εξορυκτών.

«Καθώς οι δείκτες πολλαπλασίων συμπιέζονται και οι οικονομικές πιέσεις αυξάνονται, το πιθανότερο είναι ότι η αγορά βρίσκεται στη δεύτερη και ιστορικά τελική φάση συνθηκολόγησης της bear market (πτωτικής αγοράς) στο bitcoin», ανέφερε σε ενημερωτικό της σημείωμα η Glassnode.

Το κλίμα των επενδυτών παραμένει αρνητικό με τον Δείκτη Φόβου και Απληστίας του BTC να βρίσκεται στην περιοχή του «ακραίου φόβου», ωστόσο σύμφωνα με τη Santiment αυτό «μερικές φορές μπορεί να είναι σημάδι για απροσδόκητες ανοδικές αλλαγές» ειδικά στην τρέχουσα συγκυρία του υψηλού δείκτη μόχλευσης και του άνω του μέσου όρου ποσοστού εισροών κεφαλαίων.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.