Ειδησεογραφικά μέσα παγκοσμίως αναφέρονται στην υιοθέτηση του bitcoin ως νόμιμου χρήματος από την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία χωρίς η χώρα να το έχει επιβεβαιώσει


2 το έκαναν, μένουν άλλες 193

Η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία φέρεται να ξεπερνά άλλες «υποψήφιες» χώρες για την υιοθέτηση του bitcoin στο χρηματοπιστωτικό της σύστημα.

Όπως ανέφερε το Forbes Monaco στις 23 Απριλίου το αφρικανικό κράτος ψήφισε νόμο για την αποδοχή του bitcoin ως νόμιμο χρήμα στη χώρα. Η είδηση στη συνέχεια αναπαράχθηκε και από άλλα μέσα παγκοσμίως. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα το νομοσχέδιο εισηγήθηκε και κατατέθηκε από τον υπουργό Ψηφιακής Οικονομίας, Ταχυδρομείων και Τηλεπικοινωνιών, Gourna Zacko, και τον υπουργό Οικονομικών, Calixte Nganongo. Το νομοσχέδιο φιλοδοξεί επίσης να δημιουργήσει ένα νομικό πλαίσιο για την εποπτεία των κρυπτονομισμάτων στη χώρα.

 

 

Το άρθρο του Forbes Monaco αναφέρει:

«Η πρωτοβουλία αυτή θα μεταμορφώσει πλήρως την ψηφιακή υποδομή της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας με την εφαρμογή της καινοτομίας του blockchain που είναι απαραίτητη για την υλοποίηση του έργου. Η επένδυση σε κρυπτονομίσματα ωφελεί εκατομμύρια χρήστες, κάτι που κατάλαβε ακόμη και η αντιπολίτευση»

και προσθέτει ότι

«Τα κόμματα Mouvement Cœurs Unis (MCU) και Mouvement National des Indépendants (MOUNI) παρότι αρχικά αντίθετα στο νομοσχέδιο το υπερψήφισαν στηρίζοντας το συμφέρον του έθνους και την προσπάθεια για ευημερία και σταθερότητα».

Η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία γίνεται η δεύτερη χώρα που αποδέχεται το bitcoin στο νομισματικό της σύστημα. H είδηση της δεύτερης υιοθέτησης του bitcoin βρήκε το κρυπτονόμισμα σε πτώση και με τη συνολική του κεφαλαιοποίηση να ανέρχεται στα 738 εκατ. δολάρια, κατά 41% κάτω από το υψηλό όλων των εποχών των 1,27 τρισ. δολαρίων.

Το 2021, το Ελ Σαλβαδόρ ήταν η πρώτη χώρα στον κόσμο που υιοθέτησε το bitcoin. Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση και οι αξιωματούχοι της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας δεν έχουν επιβεβαιώσει το δημοσίευμα του Forbes Monaco.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.