Ο νόμος που αναγνωρίζει το bitcoin ως νόμιμο νόμισμα και εγκρίθηκε με απόλυτη πλειοψηφία από το σώμα του Κονγκρέσου αναφέρει ότι "σκοπός αυτού του νόμου είναι να ρυθμίσει το bitcoin ως νόμιμο χρήμα, χωρίς περιορισμούς με απελευθερωτική ισχύ, χωρίς όριο σε οποιαδήποτε συναλλαγή και σε οποιονδήποτε τίτλο που απαιτούν να εκτελέσουν δημόσια ή ιδιωτικά φυσικά ή νομικά πρόσωπα."

Ο πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ Nayib Bukele ανακοίνωσε μέσω Twitter νωρίς το πρωί της Τετάρτης: "Ο νόμος για το Bitcoin έχει εγκριθεί από μια υπερπλειοψηφία στο Κονγκρέσο του Ελ Σαλβαδόρ. 62 από 84 ψήφους. Ιστορία."

 

 

Το νομοσχέδιο που κατατέθηκε αργά την τρίτη στο Κονγκρέσο περιέχει 16 άρθρα.

Ορίζει ότι η ισοτιμία μεταξύ bitcoin και δολαρίου των ΗΠΑ θα διαμορφώνεται ελεύθερα από την αγορά και οι τιμές θα εκφράζονται σε bitcoin.

Επίσης οι φόροι θα μπορούν να πληρώνονται με bitcoin, ενώ σημειώνεται ότι οι συναλλαγές με bitcoin θα πρέπει να είναι αποδεκτές από οποιονδήποτε παρέχει αγαθά ή υπηρεσίες. Ωστόσο στο 12ο άρθρο προβλέπεται όσοι δεν έχουν πρόσβαση στις τεχνολογίες που απαιτούνται για την διεκπεραίωση συναλλαγών bitcoin, να εξαιρούνται από αυτή την υποχρέωση.

Επιπλέον, η πολιτεία θα παρέχει την απαραίτητη εκπαίδευση και τους απαραίτητους μηχανισμούς ώστε όλοι οι πολίτες να έχουν πρόσβαση στις συναλλαγές bitcoin.

Ο νόμος θα τεθεί σε εφαρμογή ενενήντα ημέρες από την έκδοση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο του νόμου:

 

Λίγο μετά τους πανηγυρισμούς για το ιστορικό αυτό γεγονός, ο πρόεδρος Nayib Bukele ανακοίνωσε ότι έδωσε οδηγίες στον πρόεδρο της κρατικής γεωθερμικής ηλεκτρικής ενέργειας LaGeoSV, να εκξπονήσει πλάνο για την εξόρυξη bitcoin στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης με την πάμφθηνη, απολύτως καθαρή, απολύτως ανανεώσιμη και με μηδενικές εκπομπές αερίων ηφαιστειακή ενέργεια.


To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.