Το ποσοστό κυριαρχίας του bitcoin υποχώρησε στο 39,5% τον Ιανουάριο και έκτοτε ανεβαίνει σιγά - σιγά σε μια ένδειξη ότι η ροή κεφαλαίων κατευθυνόταν από τα altcoins προς το bitcoin.


Επιπλέον, το ποσοστό κυριαρχίας του USDT (Tether) υποχώρησε από 4,87% την περασμένη εβδομάδα, στο 4,28%, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι συμμετέχοντες στην αγορά άρχισαν να επανατοποθετούν τα κεφάλαιά τους σε κρυπτονομίσματα εγκαταλείποντας την «ασφάλεια» των stablecoins όπως το Tether. Πρόσφατη έκθεση για το bitcoin υποδεικνύει ότι προ βρίσκεται των πυλών μεγαλύτερη αστάθεια για το κορυφαίο κρυπτονόμισμα. Πώς όμως διαμορφώνεται η κατάσταση στα διαγράμματα τιμών;

Η πτωτική τάση του bitcoin ξεκίνησε όταν διασπάστηκε το επίπεδο των 59.100 δολαρίων και δοκιμάστηκε ως αντίσταση, και αυτή η πτωτική τάση φαίνεται να διαρκεί μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου. Ωστόσο, στις αρχές Φεβρουαρίου, το bitcoin σημείωσε τοπικό υψηλό στα 45.800 δολάρια που ξεπέρασε το προηγούμενο τοπικό υψηλό των 44.600 δολαρίων της συγκεκριμένης πτωτικής τάσης.

 

 

Ταυτόχρονα, η τιμή του BTC κατέγραφε υψηλότερα χαμηλά, ένδειξη ότι, τουλάχιστον, η πτωτική τάση σημείωνε παύση.

Η ζώνη των 45.800 δολαρίων αντιπροσωπεύει μια ισχυρή ζώνη προσφοράς και μέχρι τα 52.000 δολάρια, στο γράφημα υπάρχουν πολλές περιοχές όπου οι πωλητές αναμένεται να είναι ισχυροί. Ως εκ τούτου, παρότι αποδυναμώθηκε σημαντικά η μακροπρόθεσμη πτωτική προοπτική, δεν κυριαρχεί η ανοδική προοπτική.

Οι δείκτες αποδίδουν την ίδια σχεδόν εικόνα για το bitcoin. Ο RSI (δείκτης σχετικής ισχύος) ξεπέρασε μετά από σχεδόν ένα μήνα «πάλης» το ουδέτερο όριο 50. Ο MACD (δείκτης σύγκλισης - απόκλισης κινητών μέσων όρων) σχημάτισε επίσης ένα ανοδικό crossover ξεπερνώντας τη γραμμή μηδέν. Και οι δύο αυτοί δείκτες υποδηλώνουν ότι εξασθενούν οι περιορισμοί της ανοδικής τάσης - χωρίς όμως αυτό να σημαίνει απαραίτητα ότι το ανοδικό momentum είναι ισχυρό.

Ο δείκτης OBV (όγκου ισορροπίας) υπογραμμίζει πως παρά την ανακατάταξη στην δομή της αγοράς, η ζήτηση από τους αγοραστές δεν ήταν αρκετά ισχυρή. Ο OBV σημειώνει πτωτική τάση από τον Νοέμβριο έχοντας σημειώσει μικρή άνοδο από τον Ιανουάριο (υψηλά χαμηλά), χωρίς ωστόσο, να φαίνεται ότι αυτή η κίνηση είναι αρκετή για να πυροδοτήσει μια ανοδική τάση.

Η τιμή του bitcoin φάνηκε να σταθεροποιείται, καθώς διεξάγεται σκληρή μάχη αγοραστών και πωλητών σε κάθε σημαντικό οριζόντιο επίπεδο. Η περιοχή των 44.000 - 45.000 δολαρίων ήταν μια ισχυρή ζώνη αντίστασης, όπως επίσης και τα 48.000 δολάρια. Στο άλλο άκρο του φάσματος, το επίπεδο των 38.000 δολαρίων και η περιοχή των 35.000 - 36.400 δολαρίων θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως στήριξη.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.