Η πολυεθνική εταιρεία διαχείρισης επενδύσεων BlackRock σχεδιάζει την παροχή υπηρεσιών trading σε κρυπτονομίσματα, σύμφωνα με δημοσίευμα του CoinDesk που επικαλείται πηγές με γνώση του θέματος.


Όπως αναφέρει το δημοσίευα, οι θεσμικοί πελάτες της Blackrock θα μπορούν να πραγματοποιούν συναλλαγές σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία μέσω της δικής της πλατφόρμας Aladdin, στην οποία πραγματοποιούνται συναλλαγές τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Blackrock που είναι ο μεγαλύτερος διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, με τα υπό διαχείριση assets να ανέρχονται στα 9,5 τρισ. δολάρια, δεν έχει σχολιάσει την είδηση.

Τον Ιανουάριο του 2021, δύο funds της BlackRock, το Blackrock Strategic Income Opportunities και το Blackrock Global Allocation Fund είχαν εγκαινιάσει την είσοδό της στον χώρο των κρυπτονομισμάτων, προσθέτοντας στα προϊόντα τους συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης σε bitcoin. Τον Φεβρουάριο του ίδιου χρόνου, ο Rick Rieder, CIO της Blackrock για τo τμήμα σταθερού εισοδήματος, επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία είχε «αρχίσει να ασχολείται» με το bitcoin.

 

 

Τον περασμένο Απρίλιο, ο CEO της Blackrock, Larry Fink, είχε δηλώσει ότι τα κρυπτονομίσματα θα μπορούσαν να γίνουν μια «μεγάλη κατηγορία περιουσιακών στοιχείων» και προέβλεψε ότι θα μπορούσαν ενδεχομένως να απειλήσουν την ηγεμονία του αμερικανικού δολαρίου.

Ωστόσο, τον Οκτώβριο, ο Fink φάνηκε να αλλάζει γνώμη, δηλώνοντας ότι «μάλλον» συντάσσεται με τον CEO της JPMorgan, Jamie Dimon, μετά τις δηλώσεις του τελευταίου για το bitcoin ως κάτι «άχρηστο».

Έναν μήνα νωρίτερα ο Rieder είχε προβλέψει ότι η τιμή του bitcoin θα μπορούσε να ανέβει «σημαντικά» στο μέλλον υπογραμμίζοντας την αντοχή του και υποστηρίζοντας ότι θα μπορούσε να αντικαταστήσει «σε μεγάλο βαθμό» τον χρυσό.

Πέρα από την εμφανή διάσταση απόψεων μεταξύ των ηγετικών στελεχών της εταιρείας, η BlackRock είναι ο τρίτος μεγαλύτερος μέτοχος στην Tesla και φημολογείται ότι έπαιξε ρόλο στην απόφαση της εταιρείας ηλεκτρικών οχημάτων να ανακαλέσει την αρχική της ανακοίνωση για αποδοχή πληρωμών σε bitcoin.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.