Ο Larry Fink της BlackRock βλέπει τα κρυπτονομίσματα να γίνονται μια μεγάλη κατηγορία περιουσιακών στοιχείων, αλλά δεν πιστεύει ότι θα αντικαταστήσουν τα νομίσματα fiat.

Αυτά μεταξύ άλλων τα είπε στην εκπομπή Squawk Box  του CNBC, σήμερα Πέμπτη.

"Είμαι ακόμα ενθουσιασμένος με αυτά. Με ενθαρρύνει το γεγονός του πόσα άτομα εστιάζουν σε αυτά. Με ενθαρρύνει η αφήγηση. Μπορεί να γίνει μια μεγάλη κατηγορία περιουσιακών στοιχείων."Ωστόσο, δεν πιστεύει ότι τα ψηφιακά στοιχεία θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν ως υποκατάστατο των νομισμάτων που εκδίδονται από τις κυβερνήσεις. Πιστεύει ότι οι κυβερνήσεις και οι κεντρικές τράπεζες θα αναπτύξουν και θα κυκλοφορήσουν τελικά τα δικά τους "κρυπτονομίσματα δολαρίων και άλλων νομισμάτων", γνωστά ως CBDC (Central Bank Digital Currency). Ως εκ τούτου, οι επενδυτές είπε δεν πρέπει να σκέφτονται τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία ως υποκατάστατο του νομίσματος.

Τον Δεκέμβριο, ο Fink είχε πει ότι τα κρυπτονομίσματα θα μπορούσαν να εξελιχθούν σε μια παγκόσμια αγορά και να απειλήσουν το δολάριο των ΗΠΑ.

Πάντως, παρά το γεγονός ότι τα κρυπτονομίσματα κερδίζουν ευρεία αποδοχή και υιοθέτηση που μεγαλώνει καθημερινά, ο Fink λέει ότι η εταιρεία του δεν βλέπει και τόσο μεγάλη ζήτηση για κρυπτονομίσματα:

"Τα μελετάμε. Έχουμε κερδίσει χρήματα σε αυτά, αλλά δεν βρίσκομαι εδώ για να σας πω ότι βλέπουμε ενδιαφέρον ευρείας κλίμακας από ιδρύματα παγκοσμίως."

Η BlackRock πάντως, η οποία να μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για την μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, ξεκίνησε την διαπραγμάτευση συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης bitcoin (Bitcoin Futures), και μάλιστα πριν λίγες μέρες γράψαμε ότι πραγματοποίησε  συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης bitcoin αξίας 6,15 εκ. δολαρίων.

Μην ξεχνάμε επίσης ότι ο Rick Rieder, διευθύνων σύμβουλος επενδύσεων, προέβλεψε ότι το Bitcoin θα μπορούσε να "αντικαταστήσει" το χρυσό τον Νοέμβριο, ενώ ο Russ Koesterich, διαχειριστής χαρτοφυλακίου και μέλος του Global Allocation Fund της Blackrock είχε πει πρόσφατα  ότι ο χρυσός αποτελεί πλέον λιγότερο αποτελεσματική αντιστάθμιση έναντι του πληθωρισμού.


To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.