Αφού η Blackrock, ο μεγαλύτερος διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, σηματοδότησε την πρόθεσή της να εκτεθεί στο bitcoin, τώρα αποκαλύφθηκαν και οι αρχικές της επενδύσεις στο κρυπτoνόμισμα.

Σύμφωνα με την κατάθεση  του διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) στις 31 Μαρτίου, η Blackrock, μέσω του Global Allocation Fund, πραγματοποίησε 37 συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης bitcoin αξίας 6,15 εκατομμυρίων δολαρίων.

Τα συμβόλαια αυτά οποία έληξαν στις 26 Μαρτίου. Με αυτή τη μικρή επένδυση σε συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης bitcoin, η κατάθεση στην SEC της Blackrock μας δείχνει ότι ο κορυφαίος διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων κράτησε την υπόσχεσή του να επενδύσει στο bitcoin.

Τα 37 συμβόλαια που συμμετείχαν, κάλυπταν περίπου το 0,03% του Global Allocation Fund της εταιρείας. Μικρό ποσοστό μεν, μια αρχή δε. Νωρίτερα μέσα στη χρονιά, ο CIO της Blackrock Rick Rieder δήλωσε ότι εταιρεία του "είχε αρχίσει να ασχολείται" με το bitcoin. Με αυτήν την κατάθεση εγγράφων στην SEC, η Blackrock επιβεβαίωσε επίσημα την έναρξη της εμπλοκής της με το κρυπτονόμισμα.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την προαναφερόμενη κατάθεση εγγράφων στην SEC, φαίνεται ότι η Blackrock, η οποία έχει υπό διαχείρiση (AUM) περιουσιακά στοιχεία αξίας 9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Επίσης φαίνεται ότι αύξησε την έμμεση έκθεσή της στο bitcoin. H Blackrock loip;on, απέκτησε πάνω από ένα εκατομμύριο κοινές μετοχές κατηγορίας Α της Microstrategy, που όπως είναι γνωστό πρόκειται μια από τις πρώτες μεγάλες εταιρείες που πρόσθεσαν bitcoin στον ισολογισμό τους.

Η Blackrock τους τελευταίους μήνες έχει ερευνήσει τα οφέλη του bitcoin, ενώ ο Russ Koesterich της Blackrock, πρόσφατα δήλωσε: "Η ικανότητα του χρυσού να αντισταθμίζει τον πληθωρισμό ήταν κάπως υπερβολική". Και παρά την αστάθεια του κρυπτονομίσματος, ο επικεφαλής επενδυτικών υπηρεσιών παγκόσμιου σταθερού εισόδημα της της Blackrock, Rick Rieder τόνισε ότι "οι άνθρωποι αναζητούν αποθήκες αξίας".

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.