Η τιμή του bitcoin έχει ανακτήσει το επίπεδο των 44.000 δολαρίων μετά την πτώση του περασμένου μήνα που εξαπλώθηκε τόσο στην αγορά των κρυπτονομισμάτων όσο και στην χρηματιστηριακή αγορά.


Ο πολυεθνικός τραπεζικός κολοσσός JPMorgan Chase προχωρώντας σε αναθεώρηση των προβλέψεων του για το κορυφαίο κρυπτονόμισμα αναφέρει ότι η τιμή του θα μπορούσε να υπερδιπλασιαστεί στα περίπου 150.000 δολάρια μακροπρόθεσμα, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι η τρέχουσα εύλογη αξία του bitcoin είναι 12% χαμηλότερη από την τιμή του στην αγορά.

Η JPMorgan θέτει τιμή στόχο τα 150.000 δολάρια για το BTC

Σε σημείωμα προς τους πελάτες τους την Τρίτη, οι αναλυτές της JPMorgan με επικεφαλής τον Nikolaos Panigirtzoglou αναφέρουν ότι το bitcoin παρουσιάζει σχεδόν τέσσερις φορές μεγαλύτερη μεταβλητότητα από τον χρυσό. Επιπλέον εκτίμησαν -με βάση το μοντέλο τιμών της τράπεζας- την «εύλογη αξία» του BTC στα περίπου 38.000 δολάρια, επίπεδο που είναι περίπου 12% χαμηλότερο από την τρέχουσα τιμή διαπραγμάτευσης των 44.353 δολαρίων.

Οι αναλυτές της τράπεζας αναφέρουν ότι το μεγαλύτερο εμπόδιο στην περαιτέρω θεσμική υιοθέτηση του bitcoin είναι οι άγριες διακυμάνσεις του και χαρακτηρίζουν «λογική» μία εύλογη αξία στα 50.000 δολάρια εάν το επίπεδο μεταβλητότητας μειωθεί στις τρεις φορές (σε σχέση με τον χρυσό).

 

 

Το αξιοσημείωτο όμως είναι ότι ο Panigirtzoglou πιστεύει ότι το bitcoin θα μπορούσε να φτάσει μακροπρόθεσμα στα 150.000 δολάρια, επίπεδο ελαφρώς υψηλότερο από την τιμή στόχο των 146.000 δολαρίων που ο ίδιος είχε θέσει τον Ιανουάριο του 2021. Προκειμένου να φτάσει τη συγκεκριμένη τιμή στόχο το bitcoin θα πρέπει να «ισοφαρίσει» τα 2,7 τρισ. δολάρια των ιδιωτικών επενδύσεων σε χρυσό. Σημειώνεται ότι η κεφαλαιοποίηση του κορυφαίου κρυπτονομίσματος τον Νοέμβριο, όταν και σημείωσε ιστορικό υψηλό τιμής στα 69.044,77 δολάρια, ανήλθε στα 1,3 τρισ. δολάρια.

Οι αναλυτές της τράπεζας σημείωσαν επιπλέον, ότι το sell-off του bitcoin τον περασμένο μήνα δεν παρουσιάζει τα χαρακτηριστικά της «συνθηκολόγησης» όπως εκείνο του Μαΐου του 2021, όταν το BTC έχασε πάνω από το 50% της συνολικής του αξίας μετά την επίτευξη του υψηλού των 64.000 δολαρίων. Ωστόσο, ορισμένες μετρήσεις, συμπεριλαμβανομένων των συμμετοχών στα ανταλλακτήρια και των ανοικτών συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης δείχνουν μια «κάπως ανησυχητική τάση μείωσης των θέσεων» η οποία ξεκίνησε τον Νοέμβριο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος της JPMorgan, Jamie Dimon, (γνωστός πολέμιος του BTC) έχει δηλώσει ότι το bitcoin θα μπορούσε να αυξηθεί κατά 10 φορές τα επόμενα χρόνια – αλλά, ακόμα και έτσι, ο ίδιος δεν θα επενδύσει σε αυτό.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.